Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді в районній державній адміністрації

Дата: 06.02.2020 09:44
Кількість переглядів: 329

Фото без опису   05 лютого 2020 року в залі засідань районної державної адміністрації відбулась розширена нарада під керівництвом голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої. На нараду було запрошено заступника голови районної державної адміністрації Валентину Головату, голову районної ради Олега Старенького, представників структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівників районних служб та управлінь, підприємств, установ, організацій району, голів фермерських господарств, депутатів районної ради, голів місцевих рад району.

На порядок денний було винесено наступні питання:

  1. Легалізація підприємницької діяльності на території району;
  2. Про готовність місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов  05 - 06 лютого 2020 року;
  3. Участь сільських, селищних, районних рад та ОТГ в налагодженні співпраці між бджолярами та сільгосптоваровиробниками. Алгоритм дії при отруєнні бджіл. Контрабандні, контрафактні пестициди та їх вплив на бджіл;
  4. Забезпечення найкращих інтересів дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

     З першого питання доповідали заступник начальника - начальник Скадовського відділення Херсонської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби України у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Катерина Суліменко, начальник відділу праці управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Тетяна Єременко та директор Скадовської філії Херсонського обласного центру зайнятості Катерина Андрющенко.

Катерина Олександрівна повідомила про підсумки легалізації найманої праці за січень 2020 року та про заходи, які будуть проведені в подальшому. Зазначила про резерви наповнення місцевих бюджетів та запропонувала радам надати інформацію по одноосібникам з метою залучення їх до оподаткування та надходжень до бюджету.

В кінці промови Суліменко К.О. закликала всіх присутніх, хто має земельні ділянки площею понад 2 га. задекларувати доходи, отримані у 2019 році, подати податкові декларації про майновий стан і доходи до Податкового органу до 01 травня 2020року та сплатити відповідні податки та збори.

     Тетяна Єременко доповіла, що протягом 2019 року  робочою групою з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат, з метою легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання   мінімальних  гарантій у  сфері оплати   праці  та інших  соціальних виплат  проведено 24 рейди, обстежено 473 суб'єкта господарської діяльності, виявлено без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства 30 найманих працівників, з них праця 15 осіб легалізована.

Внаслідок вжитих заходів з легалізації найманої праці до місцевого бюджету Скадовського району додатково надійшло 2394,54 тис.грн податків та зборів, що на 17% більше у порівнянні з 2018 роком (2018 рік -1995,38 тис.грн), а саме: ЄСВ – 1318,05 тис. грн, ПДФО – 1076,49 тис.грн.

Протягом 2019 року в результаті вжитих заходів зареєструвались суб'єктами підприємницької діяльності 274 фізичних особи. Додатково до місцевого бюджету Скадовського району надійшло 473,33 тис.грн. податків та зборів, а саме: єдиного податку – 267,21 тис.грн, ПДФО – 206,12 тис.грн.

      Після обговорення даного питання голова районної державної адміністрації Світлана Покутня подякувала всі фермерам та підприємцям, які знайшла час для участі у нараді та зазначила, що районна державна адміністрація завжди відкрита для діалогу задля пошуку спільних рішень по вирішенню проблемних питань легалізації підприємницької діяльності  та найманої праці в районі.

З другого питання заслухали головного інженера філії «Скадовський райавтодор» Державного підприємства «Херсонський облавтодор» та представника районного сектору Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Херсонській області, які повідомили, що робота служб проводиться в посиленому режимі, у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, оперативно будуть реагувати на надходження повідомлень від населення району.

З третього питання виступали начальник Скадовського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександр Захарченко та провідний спеціаліст фітосанітарної служби Скадовського районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Ганоцька. В ході наради  проведено  роз’яснення вимог Закону  України  « Про  ідентифікацію  тварин», про затвердження Програми « Забезпечення проведення  профілактичних   протиепізоотичних  заходів на території   сільських рад Скадовського   району на 2020 рік, про профілактику   та першочергові  заходи при отруєнні бджіл , порядок реєстрації пасік, проведення щорічних  весняних  епізотичних  заходів    на пасіках. Роботи по даному напрямку в районі  будуть продовжуватись.

Щодо забезпечення найкращих інтересів дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування інформувала начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Ірина Лелякова. Вона поінформувала, що службою у справах дітей районної державної адміністрації здійснюється координація роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо захисту прав дітей.

   На теперішній час на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації перебуває 123 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 115 дітей виховуються у сімейних формах виховання (88-знаходиться  під опікою, піклуванням громадян,  16 - у прийомних  сім'ях,  11 - у  дитячих будинках сімейного типу), що становить 93,4%. 8 категорійних дітей виховуються у державних закладах області.

За результатами наради будуть видані відповідні доручення задля ефективного вирішення питань, які заслухались на нараді та подальшого контролю за виконанням поставлених завдань.

 

 

 

 

 

 

 

                                             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора