Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відзначили День Соборності України.

Дата: 23.01.2020 12:17
Кількість переглядів: 536

Фото без опису   22 січня 2020 року на центральній площі міста Скадовськ пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). В урочистостях взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, підприємств, установ та організацій, учнівська молодь, представники громадських організацій, духовенство, громадськість, ЗМІ.

         «Шановні скадовчани! День Соборності України є одним з найважливіших свят для нашої країни. 102 роки тому була проголошена незалежність України, а 101рік тому відбулось об'єднаня більшості українських земель. Сьогодні Україна знову відстоює незалежність у війні із зовнішнім агресором, але все рівно війна колись закінчується миром. Тож сьогодні, у День Соборності України, пропоную не дивитися назад а дивитися лише вперед. І тому бажаю всім громадянам України, від Донецька до Карпат, мирного неба над головою, вільного, незалежного життя і всього самого найкращого», - своєму вітальному слові зазначила голова районної державної адміністрації Світлана Покутня.

         Також, Світлана Покутня нагородила Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації Гребенюка Василя Вікторовича – за багаторічну сумлінну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадську позицію та з нагоди Дня Соборнсті України.

         Наприкінці урочистостей, за участю учнів міста, відбувся флешмоб, з нагоди Дня Соборності України, символізуючи єдність між всіма регіонами нашої держави.

         Після закінчення заходу представники влади поклали квіти до пам’ятного каменю «Загиблим за єдину Україну» та до пам’ятника Тараса Шевченка.

                        

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора