Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 28.12.2019 17:18
Кількість переглядів: 489

Фото без опису   27 грудня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації. В засіданні взяли участь члени колегії, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голови місцевих рад, керівники підприємств, установ та організацій району, ЗМІ.

Відкривши засідання, Світлана Покутня  ознайомила всіх присутніх з переліком питань, які були винесені на розгляд колегії районної державної адміністрації, а саме:

1. Про проект програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2020 рік.

2. Про стан впровадження Закону України «Про освіту» у закладах освіти району.

3. У порядку контролю було розглянуто питання про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 14 липня 2017 року № 248 «Про проект районної програми «Розвиток людського капіталу Скадовського району на 2017-2021 роки».

4. Про перспективний план роботи Скадовської районної державної адміністрації на 2020 рік.

5. Про проект районної програми виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2020 рік.

6. Про проект районної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020 рік.

7. Про заходи щодо реалізації в 2020 році районної програми розвитку інформаційного простору Скадовського району на 2017-2020 роки.

З першого питання звітувала начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольга Підгайна,  яка в своїй доповіді наголосила, що згідно прогнозних даних у 2020 році в розрізі окремих галузей економіки та інших сфер діяльності району передбачається наступне:

У галузі агропромислового виробництва  першочерговим завданням на 2020 рік має стати підвищення його ефективності на основі максимального використання наявного матеріально-технічного потенціалу та ресурсів, та впровадження у виробництво передових технологій вирощування зернових, овочевих та баштанних культур, збільшення поголів’я та підвищення продуктивності в тваринництві та забезпечення на основі цього потреб населення в продуктах харчування.

У галузі промисловості в 2020 році головним завданням має стати подальше нарощування обсягів виробництва промислової продукції, а також максимальне насичення внутрішнього споживчого ринку району продукцією галузі переробки.

У сфері транспорту району головним завданням на 2020 рік є забезпечення стабілізації роботи підприємств автомобільного транспорту.

Для цього відповідними господарюючими суб’єктами буде вжито заходів по забезпеченню підвищення ефективності роботи рухомого автомобільного складу, оптимізації пасажирських перевезень та забезпечення регулярного сполучення на внутрішньо районних маршрутах, зміцнення матеріально-технічної бази підприємств.

Особлива увага протягом року приділятиметься питанням забезпечення перевезенням учнів до місць навчання.

У сфері торгівлі в 2020 році основна увага буде приділена насиченню внутрішнього

споживчого ринку району необхідними продовольчими та непродовольчими товарами, в першу чергу продукцією місцевих виробників.

За рахунок власних коштів господарюючих суб’єктів здійснюватимуться заходи щодо подальшого введення в дію нових об’єктів торгівлі та громадського харчування, переоснащення існуючих об’єктів.

У будівельній галузі району в 2020 році основна увага буде приділена забезпеченню ефективного контролю за використанням коштів місцевих бюджетів на проведення поточних та капітальних ремонтів об’єктів соціально-культурного призначення, залучення до виконання зазначених робіт місцевих будівельних організацій.

Особлива увага буде приділена роботі упорядкуванню містобудівної документації. Продовжуватиметься інформування та надаватиметься відповідна практична допомога місцевому населенню щодо спрощеного порядку введення в експлуатацію закінчених будівництвом індивідуальних житлових будинків.

Бюджетна сфера району. За прогнозними розрахунками сума доходів до загального фонду місцевих бюджетів району у 2020 році становитиме 131594,2 тис. грн.

Особлива увага протягом 2020 року буде приділена питанням збільшення надходжень до місцевих бюджетів та їх спрямування на вирішення нагальних питань у житті територіальних громад району.

У сфері житлово-комунального господарства району протягом 2020  року в першу чергу буде вжито заходів по забезпеченню належного водопостачання усіх населених пунктів, а також реконструкції очисних споруд м.Скадовська та смт Лазурне.

Протягом року продовжуватиметься здійснення моніторингу стану розрахунків споживачів за надані їм послуги.

Також планується продовжувати роботу щодо створення організацій співвласників багатоквартирних будинків.

У гуманітарній сфері району передбачається забезпечити подальший розвиток системи освіти, культури та охорони здоров’я, вжити ряд заходів по зміцненню матеріально-технічної бази закладів цих сфер діяльності. Зокрема, з урахуванням наявних фінансових можливостей передбачається проведення капітальних та поточних ремонтів окремих об’єктів, ремонти інженерно-енергетичних мереж, а також придбання нового обладнання та інвентарю.

            Основна увага буде приділена забезпеченню доступності якісної дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти шляхом розвитку мережі навчальних закладів із врахуванням перспектив проведення адміністративно-територіальної реформи.

У соціальній сфері району протягом 2020 року підвищення рівня соціального захисту населення району залишатиметься одним із головних пріоритетних напрямків у роботі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

У сфері праці та зайнятості населення основним завданням на 2020 рік є забезпечення виконання у повному обсязі вимог нового Закону України “Про зайнятість населення”.

По другому питанню заслухали начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації Аллу Кишкіну,  яка в своїй доповіді наголосила, що на виконання Закону України «Про освіту» діяльність закладів освіти району спрямована на реалізацію державної політики із забезпечення якості освіти та якості освітньої діяльності. Відповідно до розділу III Закону освітню діяльність у районі забезпечують 42 заклади освіти, з них : 20 -дошкільної освіти, 19 -загальної середньої освіти, 2-позашкільної освіти, комунальний заклад Скадовської районної ради «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

За підсумками 2018/19 навчального року якісний показник навчальних досягнень здобувачів освіти становить 68%, результатів державної підсумкової атестації здобувачів повної загальної середньої освіти, проведеної у формі зовнішнього незалежного оцінювання, становить 41%. За підсумками навчання у 2019 році свідоцтва про здобуття базової середньої освіти отримали 402 здобувачі освіти, з них 13 осіб отримали свідоцтво з відзнакою.

На виконання статті 19 Закону України «Про освіту» в закладах загальної середньої освіти створено умови для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними освіти з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей.

До обговорення другого питання порядку денного голова районної державної адміністрації запросила заступника голови Лазурненської селищної ради Олексія Марченка та директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Скадовської районної ради Онацко Світлану Володимирівну.

У порядку контролю було розглянуто питання про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 14 липня 2017 року № 248 «Про проект районної програми «Розвиток людського капіталу Скадовського району на 2017-2021 роки». Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації Алла Кишкіна у своїй доповіді зазначила, що за результатами моніторингу районного ринку праці визначено потребу у фахівцях галузей освіти, культури, медицини, фізичної культури та спорту. У районі наявні вакантні посади вчителів іноземної мови, практичного психолога та соціального педагога у кількості 3 осіб.

У 2019 році для навчання учасників Програми у закладах вищої освіти Херсонської області з районного бюджету виділено 90,498 тис.грн., із міського, селищного та сільських бюджетів-24,737 тис.грн. Загалом перераховано 139,972 тис.грн., із них : 30,198 тис. грн.- галузь «Освіта» та 109,774- учасники АТО.

Останні питання з порядку денного засідання колегії районної державної адміністрації, за пропозицією голови районної державної адміністрації, були розглянуті протокольно.

За підсумками засідання колегії райдержадміністрації прийняті відповідні рішення.

Закриваючи засідання колегії, Світлана Покутня  подякувала  усім присутнім за співпрацю та привітала з прийдешніми новорічними та різдвяними святами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора