Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 02.12.2019 09:30
Кількість переглядів: 359

Фото без опису   27 листопада 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району,  ЗМІ.

Відкривши засідання, очільник району ознайомив всіх присутніх з переліком питань, які були винесені на розгляд колегії районної державної адміністрації, а саме:

1. Про виконання плану надходжень до районного бюджету за 10 місяців 2019 року та здійснення заходів щодо збільшення дохідної частини районного бюджету.

2. Про стан виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району за січень-вересень 2019 року.

3. Про стан призначення житлових субсидій населенню району.

4. Про організацію роботи щодо забезпечення дотримання житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із їх числа, здійснення правочинів у частині відчуження житла, яке на праві власності/користування належить дітям у Скадовському районі.

5.Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 квітня 2017 року № 152 «Про проект програми розвитку культури і духовності у Скадовському районі на 2017 – 2020 роки».

6.Про проект районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2020 рік.

7.Про проект районної програми «Мобілізаційна підготовка та мобілізація» на 2020 рік.

З першого питання звітувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Резніченко, яка зазначила, що до загального фонду районного бюджету за звітний період надійшло 59599,1 тис.грн податків і зборів, що становить 101,2 % до планових показників. Понад план отримано 734,5 тис.грн.

У порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження зросли на 24,0% або на 11524,8 тис.грн. Основного бюджетоутворюючого джерела наповнення загального фонду районного бюджету – податку на доходи фізичних осіб, питома вага якого в структурі доходів районного бюджету за звітний період склала 99,0%, отримано в обсязі 59038 тис.грн, що на 11573,2 тис.грн або на 24,4% більше проти надходжень за минулий рік. Не податкові надходження до районного бюджету склали 560,1 тис.грн, з них надходження від орендної  плати – 343,1 тис.грн, інші неподаткові надходження – 135,0 тис.грн, плата за надання адміністративних послуг – 82,0 тис.грн. Від продажу основного капіталу надійшло 1,0 тис.грн. З метою забезпечення надходжень до місцевих бюджетів на початку року було визначено основні пріоритетні напрямки роботи, а саме: легалізація праці найманих працівників та відповідно їх заробітної плати, скорочення підприємств, де заробітна плата здійснюється в розмірах нижче мінімально встановленого законодавством рівня, погашення податкового боргу зі сплати платежів до місцевих бюджетів.

Для їх реалізації було видано відповідне розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 лютого 2019 року № 69 «Про план заходів щодо наповнення місцевих бюджетів району та економного і раціонального використання бюджетних коштів у 2019 році».

Завдяки комплексу заходів, що були проведені у поточному році до районного бюджету додатково надійшло 6834,5 тис.грн, які за пропозицією районної державної адміністрації спрямовані на фінансування видатків, що у зв'язку із недостатнім фінансовим ресурсом не були передбачені при затвердженні районного бюджету на 2019 рік, з них на утримання закладів освіти – 3149,0 тис.грн, фінансування закладів та заходів з охорони здоров'я – 1535,5 тис.грн, фінансування заходів районних програм – 1141,2 тис.грн, кредитування заходів районної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" – 500,0 тис.грн.

До обговорення першого питання з порядку денного засідання колегії районної державної адміністрації була залучена начальник Скадовського відділення Херсонської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби України у Херсонській області Катерина Суліменко.

По другому питанню заслухали начальника відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольгу Підгайну,  яка в своїй доповіді наголосила, що станом на 01 жовтня 2018 року в сільськогосподарських підприємствах району  налічувалося 626 голови великої рогатої худоби, що на рівні відповідної дати минулого року. Поголів'я свиней на звітну дату зменшилося на 17 % і налічує 3408 голів.

Зменшення показників відбулося внаслідок виконання протиепізоотичних заходів направлених на ліквідацію захворювання «африканської чуми свиней» на території Скадовського району.

За звітний період  пільгами на житлово-комунальні послуги користуються 4183 особи. З початку 2019 року прийнято 398 заяв щодо виплати допомоги на придбання скрапленого газу та твердого побутового палива на загальну суму 868,9 тис. грн. Станом на 01 жовтня 2019 року виплату отримали 398 сім’ям на суму 868,9 тис. грн. Заборгованість відсутня.  За  даними  Головного управління статистики в Херсонській області станом на 01 жовтня 2019 року заборгованість із виплати заробітної плати по Скадовському району становить 293,5 тис. грн, а саме:  ДП «Скадовський морський торговельний порт»  - 194,0 тис.грн та КП «Центральна районна аптека №17» - 99,5 тис.грн. Рівень зареєстрованого безробіття в цілому у районі станом на 01 жовтня 2019 року становив 1,1 %, що на 0,2 відсоткового пункту більше у порівнянні з відповідною датою 2018 року. Станом на 01 жовтня 2019 року на обліку в Скадовській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості перебували 315 безробітних, що на 40 осіб або на 14,6 % більше проти початку жовтня 2018 року.

З третього питання заслухали начальника служби у справах дітей Лелякову Ірину Миколаївну: «На теперішній час на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації  перебуває 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 112 дітей виховуються у сімейних формах виховання (87-знаходиться  під опікою, піклуванням громадян,  13 - у прийомних  сім'ях,  12 - у  дитячих будинках сімейного типу), що становить 93,3%. 8 категорійних дітей виховуються у державних закладах області.

На даний час на обліку Скадовського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді перебуває 94 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: – 26 осіб не мають житла, 21 особа має житло на праві власності, 47 осіб мають право користування житлом, 27 осіб перебувають на квартирному обліку (1 - має житлову площу меншу за стандартами).

За  результатами  проведення інвентаризації в 2019 році з'ясувалося, що у зв’язку з недостатнім фінансуванням у сільських та селищній радах, не передбачені кошти на ремонт житлових приміщень, які належать дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського   піклування.

            Під час проведення інвентаризації складено 78 відповідні акти. Встановлено, що житло на праві користування придатне для проживання належить 50 дітям, 8 будинків потребують ремонту. Одне житло, що належить дітям на праві власності потребує ремонту.

Встановлено, що з 47 приміщень, які належать особам на праві користування, придатне для проживання - 39, 4  будинки потребують ремонту, 4 будинки – не придатні для проживання;  з  21  житла, яке належить на праві власності -16 придатні для проживання, 3 – потребують ремонту, 2 не придатні для проживання. Надано 12 офіційних попереджень особам щодо усунення недоліків, а головам сільських рад рекомендовано сприяти у вирішені питань ремонту приміщень. Розроблено план заходів, спрямованих на усунення недоліків, які були виявлені  під час проведення інвентаризації стану утримання житла,  яке  належить  на праві користування та на праві власності дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Проблемним в районі є питання постановки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на першочерговий облік у зв'язку з відсутністю ведення такого обліку при виконкомах місцевих рад. При цьому ними не здійснюється забезпечення впорядкованим соціальним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського  піклування,  осіб, яким виповнилося 18 років, і які повертаються за місцем колишнього проживання після закінчення терміну перебування під опікою, піклуванням, в прийомних  сім'ях, у  дитячих  будинках сімейного типу,  державних  закладах  тощо.

За інформацією виконавчих комітетів міської, селищної та сільських рад відсутні приміщення, що можуть бути використані як соціальне житло, а також приміщення житлового фонду соціального призначення. Кошти на відновлення, ремонт житла, погашення заборгованості з комунальних послуг за житло, яке належить особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в місцевих радах не передбачаються.

До обговорення другого питання порядку денного голова районної державної адміністрації запросив директора Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї. дітей та молоді Ігоря Гультая.

У своїй доповіді начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації Ольга Дудченко наголосила, що протягом останніх років вдалося зберегти мережу закладів культури Скадовського району. У районі працює 26 клубних закладів, у тому числі комунальний заклад «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка», який є методичним центром;: комунальний заклад «Скадовська централізована бібліотечна система», 19 сільських бібліотек; комунальний заклад «Скадовська дитяча школа мистецтв» з філіями в селах Красне, Новомиколаївка, Широке та смт. Лазурне; комунальний заклад «Скадовський краєзнавчий музей». Творчу діяльність у районі здійснюють понад 187 художніх аматорських та професійних мистецьких колективів, в яких займається понад 2480 осіб талановитої та обдарованої молоді. 

Про стан призначення житлових субсидій населенню району доповіла начальник відділу праці управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Єременко, яка зазначила, що урядом удосконалено механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, а саме: у березні поточного року запроваджено монетизацію субсидії - так звані «живі гроші» для розрахунків за комунальні послуги, які виплачуються безпосередньо отримувачам субсидії.

З 01 жовтня 2019 року розширено перелік банків, уповноважених на здійснення соціальних виплат. Завдяки своєчасно проведеному перерахунку субсидій на опалювальний період  з 16 жовтня 2019 року по 15 квітня 2020 року уже в листопаді цього року готівкові субсидії за жовтень отримали 1313 громадян через АТ «Ощадбанк», 841 громадянин через ПАТ «Укрпошту» та 919 громадян через інші банківські установи району. Середній розмір субсидії у жовтні становив 433,85 грн. При перерахунку на опалювальний період враховувались доходи громадян за І та ІІ квартали 2019 року.

З новим пакетом документів на призначення субсидій до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації звернулось 1390 громадян, з них субсидії призначено 1170 особам та 73 - відмовлено згідно діючого законодавства.

З початку поточного року призначено готівкову субсидію на придбання скрапленого газу,  твердого та рідкого пічного побутового палива 1472 сім´ям на загальну суму 5343,5 тис грн. Станом на 01 листопада 2019 року 1442 родини отримали кошти на загальну суму 5289,9 тис грн, середній розмір субсидії становить 3,7 тис грн на рік.

За пропозицією голови районної державної адміністрації 6 та 7 питання з порядку денного розглянули протокольно.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора