Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 листопада - День пам’яті жертв Голодоморів

Дата: 25.11.2019 15:50
Кількість переглядів: 392

Фото без опису   Фото без опису                    Четверта субота листопада в Україні, згідно з відповідним Указом Президента України, визнана Днем пам'яті жертв Голодоморів.

Мільйони українців були знищені голодом, який був навмисне організований україноненависницьким режимом. Голодомор, що прокотився Україною трьома потужними хвилями, приніс чималі страждання та смерть і став національною трагедією, окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

 22 листопада в районному будинку культури ім Шевченка відбувся  вечір - реквієм та поминальна панахида з нагоди дня пам’яті жертв голодоморів в Україні по безневинно загиблих, в якому взяли участь  представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, підприємств, установ та організацій, учнівська молодь, представники громадських організацій, громадськість, ЗМІ.

         У своїй промові голова районної державної адміністрації Віктор Турик зазначив: «Сумні спогади про трагічні сторінки історії щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких років. Та наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам’ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні».

На районному заході, у виконанні працівників районного будинку культури ім. Шевченка, звучали тематичні композиції, які нагадали присутнім про тяжкі нелюдські випробування, які випали на долю українців. Багато глибоких та змістовних слів було сказано ведучою реквієму, основним меседжем яких був заклик довічно пам’ятати про закатованих.

Про це складно говорити, це страшно слухати. Але, знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше зрозуміємо нинішні проблеми і запам’ятаємо уроки історії, які не повинні повторитися знову.

Традиційно, о 16:00 23 листопада, пройшла загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого вся Україна приєдналася до акції «Запали свічку» у своєму вікні, вшанувавши пам’ять про мільйони українців, котрі  загинули насильницькою, голодною смертю.

Хай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора