Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2019 13:24
Кількість переглядів: 416

Фото без опису    Фото без опису         21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Хоча свято нове –запроваджене Указом Президента 13 листопада 2014 року – воно має велике значення для українців, адже встановлене на честь початку цього дня двох доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

В цей день ми віддаємо шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Наш святий обов’язок -згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України і віддали своє життя за краще майбутнє рідного народу.

Тож сьогодні, у Скадовську, відбулись урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи, в яких взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, військовослужбовці військових частин, що розташовуються на території району, представники підприємств, установ та організацій, учнівська молодь, представники громадських організацій, духовенство, громадськість, ЗМІ.

До учасників заходу з промовою звернувся голова районної державної адміністрації Віктор Турик: « Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь. У цей день хочу побажати всім нам віри та сили духу, патріотизму, спільної мети та успішних реалізацій усіх цілей, здійснення мрій! ».

Свято Гідності і Свободи відзначили на Скадовщині з державним прапором, під гімн української держави, з вірою у краще майбутнє. Гідне майбутнє усієї України та нашого району.

За активну громадянську позицію, виявлення високого почуття патріотизму і мужності очільник району нагородив грамотою голови районної державної адміністрації, волонтера, засновника волонтерського руху в Скадовському районі Настюху Олександра Лазаровича .

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної сотні та загиблих земляків, учасників антитерористичної операції, які пішли на поклик свого серця й віддали своє життя за Батьківщину. 

Настоятель храму Святого апостола Андрія Первозваного Православної церкви України отець Ростислав відправив поминальну панахиду за загиблими.

Вже традиційно, всі учасники заходу приєдналися до церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за єдину Україну», меморіальної дошки Віталію Бєлікову, могил загиблих у зоні проведення антитерористичної операції жителів району.

Фото без опису     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора