Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підготовку та відзначення в районі Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв голодоморів обговорено на засіданні оргкомітету

Дата: 18.11.2019 16:32
Кількість переглядів: 424

   Фото без опису            До Дня Гідності  та Свободи та Дня пам'яті жертв голодоморів  на Скадовщині  планується ряд заходів. З метою узгодження  програми їх проведення,  18 листопада під головуванням Віктора Турика, відбулося засідання організаційного комітету. Кожен із присутніх членів оргкомітету мав змогу подати свої пропозиції , обговорити та узгодити організаційні питання щодо запланованих заходів.

Так, у звязку з реконструкцією центральної площі міста було прийнято рішення провести патріотичний захід, присвячений Дню Гідності та Свободи, 21 листопада 2019 року біля районного будинку культури ім.Шевченка, поблизу флагштоку Державного Прапора.

Після заходу, із залученням керівництва району, представників підприємств, установ та організацій, учнівської молоді, громадськості відбудеться покладання квітів до пам’ятних знаків та місць поховань борців за незалежність України, героїв, які загинули під час антитерористичної операції.

У  навчальних закладах, закладах культури району заплановано провести тематичні виставки, презентації та інші заходи, присвячені революційним подіям 2004 року та Революції Гідності, її учасникам та значенню цих подій у розвитку громадянського суспільства.

Окрім цього, присутні обговорили план заходів з відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів. 22 листопада 2019 року у фойє районного будинку культури буде проведено поминальну панахиду та вечір – реквієм, присвячений пам’яті жертв голодоморів.

А вже 23 листопада 2019 року о 16.00 годині всіх небайдужих запрошуємо приєднатись до загальнонаціональної хвилини мовчання з нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні та Всеукраїнської акції «Запали свічку» зі свічкою чи лампадкою  у вікні свого помешкання, на знак уособленого єднання українського народу заради свободи та незалежності нашої держави.

В день скорботи рекомендується приспустити Державний Прапор з траурною стрічкою на будівлях державних установ та організацій району, обмежити проведення розважальних програм .

Запрошуємо всіх  взяти участь у районних заходах!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора