Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відзначили 75-ту рiчницю визволення України вiд нацистських загарбникiв

Дата: 30.10.2019 10:38
Кількість переглядів: 750

Фото без опису    28 жовтня вся наша Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії — День звільнення від нацистських загарбників. Саме у цей день в 1944 році було покладено край поневоленню території України нацистами і лиходійствам, які вони чинили.

Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже довгих 22 місяці тривала битва за визволення України: від 18 грудня 1942 року і аж до 28 жовтня 1944 року включно.
Минуло вже 75 років з тих героїчних часів, ми пишаємося нашими ветеранами і пам’ятаємо їх подвиги заради свободи, заради рідної України, заради життя на землі.

29 жовтня 2019 року в читальній залі КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система» зібралися представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, організацій, установ та підприємств району, ветерани, громадськість, ЗМІ, аби вшанувати пам'ять героїв, які відстояли свободу рідної землі та врятували її від поневолення.

З привітальним словом до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Віктор Турик : «У цей день ми згадуємо тих, хто ратними подвигами на полях боїв, тяжкою працею в тилу, боротьбою в партизанському підпіллі здобули перемогу над клятим ворогом.  Ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих, висловлюємо вдячність і повагу живим. На жаль, сьогодні на сході країни теж відбуваються трагічні події. Страждають, гинуть мирні мешканці та українські військові. Демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, нинішні захисники,  учасники антитерористичної операції, з гідністю продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи східні кордони нашої країни, її цілісність та свободу. Я переконаний, що Україна витримає це випробування – на нашій рідній землі знову запанують законність, мир і спокій. Тому щиро бажаю миру і злагоди, міцного здоров’я, довгих років життя, добробуту й благополуччя кожній родині.»

 Своїми спогадами з присутнiми поділилася Людмила Петрівна Іванова, якій на початок війни виповнилося 11 років. Але вона чiтко пам’ятає як в 1941 році на рідну землю ступив ворог, як почалася окупація м. Скадовська, як на очах малих дітей та жінок страчували земляків.

Ця зустріч зворушила у пам’яті присутніх реальні історичні факти, що вкотре доводять, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.

Всі учасники заходу приєдналися до церемонії покладання квітів на Алеї Слави до пам’ятних знаків загиблим під час визволення України від фашистських загарбників. Квіти пам’яті поклали до пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань захисників України на міському кладовищі.

Народ, який пам’ятає звитяги своїх предків — незборимий. Шануймо світлу й вічну пам’ять про загиблих воїнів-визволителів, які поклали своє життя заради визволення Скадовщини та всієї України !

Фото без опису   Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора