Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 жовтня 2019 року відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 24.10.2019 09:59
Кількість переглядів: 400

   Словами привітання розпочалося засідання колегії районної державної адміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, ЗМІ.

Голова районної державної адміністрації Віктор Турик від імені присутніх привітав із 55-річним ювілеєм провідного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації Шептухіна Валерія Івановичата та вручив Почесну грамоту голови районної державної адміністрації.

На засіданні колегії райдержадміністрації розглядались найбільш актуальні та нагальні питання життєдіяльності Скадовщини. Чергове засідання було присвячене розгляду таких питань:

1. Про підсумки роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району за 9 місяців 2019 року.

2. Про підсумки проведення курортно-туристичного сезону 2019 року в Скадовському районі.

3. Про роботу управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, виконкомів місцевих рад у межах делегованих повноважень з виконання законодавства України щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни, людей похилого віку.

4. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 січня 2017 року № 28 «Про проект районної програми національно-патріотичного виховання «Дитина-громадянин-патріот Батьківщини» на 2017-2021 роки.

5. Про роботу з виконання в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни за підсумками ІІІ кварталу 2019 року.

6. Про впровадження інноваційних методик та технологій в роботу шкільних бібліотек.

7. Про проект районної програми розвитку системи охорони здоров’я в Скадовському районі на 2020 рік.

З першого питання звітувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Резніченко, яка поінформувала, що до загального фонду місцевих бюджетів району за звітний період надійшло 107222,0 тис.грн податків і зборів, що становить 108,2 % до планових показників. Понад план отримано 8114,8 тис.грн. Виконання затверджених планових завдань забезпечено всіма місцевими бюджетами району.

У порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження зросли на 15,2% або на 14194,4 тис.грн. Найвищий приріст доходів досягнуто у Михайлівській (70,4%), Олександрівській (27,7%) і Володимирівській (20,3%) сільських радах. При цьому допущено скорочення надходжень платежів до бюджетів Благодатненської (12,5%) і Таврійської (34,8%) сільських рад.

До загального фонду районного бюджету за звітний період надійшло 53833,3 тис.грн   доходів, що становить 107,7% до планових показників та на 10729,5 тис.грн (24,9%) більше ніж за 9 місяців 2018 року.

До спеціального фонду місцевих бюджетів надійшло 13961,1 тис.грн, з них до цільових фондів, утворених органами місцевого самоврядування 3431,4 тис.грн, до бюджету розвитку 4242,6 тис.грн, власні надходження бюджетних установ 5989,1 тис.грн. Проти відповідного періоду 2018 року доходи спеціального фонду збільшилися на 383,9 тис.грн або на 2,8%.

За рахунок залучених до місцевих бюджетів податків і зборів, міжбюджетних трансфертів з державного та місцевих бюджетів, перехідних залишків бюджетних коштів за 9 місяців 2019 року проведено видатків із загального фонду на суму 285047,1 тис.грн. Із загального обсягу 91693,3 тис.грн (35,5%) спрямовано на фінансування видатків по соціальному захисту населення, 122590,8 тис.грн (47,5%) склали видатки на освіту, 28466,9 тис.грн (10,0%)  видатки  на охорону здоров'я та інші.

Завдяки вжитим заходам станом на 01 жовтня 2019 року забезпечено своєчасні та у повному обсязі розрахунки із оплати  праці працівників бюджетних установ.

До обговорення першого питання з порядку денного засідання колегії районної державної адміністрації були запрошені голова Тарасівської сільської ради Зоя Тимощук та голова Приморської сільської ради Юрій Торак.

По другому питанню заслухали начальника відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольгу Підгайну, яка в своїй доповіді наголосила, що з метою просування туристичного продукту Скадовського району, значну увагу приділено участі у обласних та Всеукраїнських туристичних заходах. Зокрема, спільно з обласною державною адміністрацією представлено свій рекреаційний, туристичний потенціал на 25 Міжнародній туристичній виставці Uitt 2019 "Україна – подорожі та туризм", де більш ніж 7 тисяч агітаційних продуктів надано безпосередньо цільовій аудиторії. Взяли активну  участь під час офіційного відкриттятуристичного сезону на Херсонщині "Тур Фест- 2019", яке відбулося на території «Асканія-Нова».

На постійному контролі районної державної адміністрації трималось питання роботи  каналізаційно-насосних станцій та очисних споруд м.Скадовська та смт Лазурне.

У туристично - курортному сезоні поточного  року надано послуг відпочинку, оздоровлення та розміщення - 663,8 тис. відпочиваючих,  що менше порівняно з оздоровчим сезоном 2018 року.

Зменшення кількості відпочиваючих у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спричинене зниженням рівня доходів населення, збільшенням цін на послуги відпочинку. Окрім того, відкриття кордонів з ЄС громадянам з біометричними паспортами дозволяє за ті ж самі кошти відпочити за кордоном.

З метою популяризації туристичної галузі району проведено ряд фестивалів у Скадовському районі, зокрема культурно-мистецьких,  спортивних та інших заходів. Наприклад, Всеукраїнський благодійний фестиваль «Чорноморські ігри», Всеукраїнський юнацький конкурс «Джаз над морем», фестивалі «Битва за море», «Чорноморський зорепад» «Скадовська курортна ліга гумору» та інші.

До обговорення другого питання порядку денного голова районної державної адміністрації запросив голову Лазурненської селищної ради Сергія Бєліка та секретаря міської ради Сокольчука Олега Миколайовича.

            При розгляді третього питання члени колегії зазначили, що велика робота проведена управлінням праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, виконкомами місцевих рад у межах делегованих повноважень по виконанню законодавства України  щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни, людей похилого віку.

Заступник начальника управління-начальник відділу грошових виплаті компенсацій управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Юлія Голуб у своїй доповіді зазначила: «На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації перебуває 4890 громадян пільгових категорій, у т.ч. ветеранів війни 1006 чол., з них: 409 – воїнів антитерористичної операції, 3044 - ветеранів праці та 431 - постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

            Фінансування витрат з надання пільг та компенсацій ветеранам війни та праці проводиться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. При планових асигнуваннях 5 млн. грн профінансовано 4 млн. 825 тис. грн, заборгованість складає 180, 2 тис. грн. З 01 жовтня 2019 року Урядом запроваджено монетизацію надання пільг у грошовій формі. За заявою пільговика здійснюється переказ коштів на особовий рахунок, відкритий банківською установою або отримання коштів проводиться через відділення Укрпошти разом із пенсійними виплатами.

Щорічну одноразову грошову допомогу до 05 травня виплачено всім 927 ветеранам війни. Запроваджено адресний порядок надання пільг на тверде паливо та скраплений газ у грошовій формі, виплачено 869 тис. грн, заборгованість відсутня.

Грошову компенсацію вартості продуктів харчування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи отримали 138 постраждалих 1 та 2 категорії.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» не передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд та послуги зв’язку окремим категоріям громадян. Відповідно до статті 91 Бюджетного Кодексу України зазначені виплати можуть здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів.

            Скадовською міською радою на 2019 рік передбачено 480,0 тис. грн на пільговий проїзд в міському автомобільному транспорті та лише 47 тис. грн - на транспорті міжміського сполучення в межах Херсонської області, що в край недостатньо. Також, Михайлівською, Таврійською, Тарасівською, Красненською, Олександрівською, Улянівською, Приморською сільськими радами передбачено кошти на міжміські перевезення в сумі 9,3 тис. грн. Лазурненська селищна та решта 6 сільських рад району відписалися про відсутність коштів. Таким чином, станом на 01 жовтня поточного року заборгованість перед перевізниками складає 44,5 тис. грн і до кінця року буде зростати.

            За надані послуги зв’язку приватному акціонерному товариству «Укртелеком» профінансовано 37,8 тис. грн, з них: 35,8 тис. грн - за рахунок районного бюджету, 2 тис. грн - за рахунок бюджетів Михайлівської, Олександрівської та Приморської сільських рад району. Скадовською міською, Лазурненською селищною та решта 9 сільськими радами кошти на відшкодування зазначених пільг не виділялися. Заборгованість за послуги зв’язку станом на 01 жовтня 2019 року складає 84,9 тис. грн. Відсутність коштів тягне за собою звернення Укртелекому в суд, додаткові судові витрати та блокування рахунків управління.

            На обліку щодо надання санаторно – курортних путівок перебуває 70 осіб з інвалідністю, 12 учасників антитерористичної операції та 1 особа ЧАЕС 1 категорії. Станом на 01 жовтня 2019 року оздоровлено 15 осіб, планується оздоровити ще 8. Таким чином, до кінця року буде оздоровлено 23 особи.

            За рахунок місцевих бюджетів Лазурненської селищної ради, Антонівської, Володимирівської та Красненської сільських рад щомісячну стипендію в районі отримують 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни, яким виповнилося 90 і більше років. Скадовською міською та Михайлівською сільською радами кошти на зазначені цілі не передбачалися, тому 13 особам зазначена допомога не доступна.

З метою відзначення в районі річниці Чорнобильської трагедії          26 квітня 2019 року в районній бібліотеці проведено зустріч очільників влади з учасниками ліквідації наслідків цієї катастрофи. На вшанування ліквідаторів, надання їм матеріальної допомоги за рахунок коштів районного бюджету використано 5,0 тис. грн.

Напередодні Дня Перемоги відвідано вдома 21 особу з інвалідністю внаслідок війни, вручено цінні подарунки, квіти, продовольчі набори. Для цього з районного бюджету виділено 15,0 тис. грн.

З метою вшанування ветеранів праці 01 жовтня поточного року проводилася зустріч очільників влади з активістами ветеранських організацій району та міста, на якій були присутні 200 ветеранів війни та праці.

На обліку в територіальному центрі перебуває 1347 одиноких громадян похилого віку, з них 278 не здатні до самообслуговування і отримують сторонню допомогу в домашніх умовах, 1071 особа отримує послуги соціальної адаптації у відділенні денного перебування. 

Соціальними працівниками з початку року проведені обстеження матеріально-побутових умов проживання 3457 родин, які проживають у сільській місцевості. В результаті проведеної роботи 3239 осіб отримали допомогу в оформленні документів для призначення субсидій та інших видів державних допомог; 85 малозабезпечених сімей отримали грошову допомогу на лікування та оперативні потреби за рахунок різних джерел фінансування на суму 247,2 тис. грн; 665 - скористалися безкоштовно послугами перукаря; 8 - отримали допомогу мультидисциплінарною командою в оранці городів, прибиранні оселі та присадибних ділянок.»

Наступні  питання з порядку денного засідання колегії РДА було розглянуто протокольно.

У ході засідання члени колегії районної державної адміністрації наголошували як на позитивних сторонах піднятих питань,  так і на недоліках, які треба врахувати у подальшій роботі та знайти шляхи їх вирішення.

У зв’язку з відсутністю на засіданні колегії РДА голів чи представників виконавчих комітетів Антонівської, Благодатненської, Володимирівської, Михайлівської, Новомиколаївської, Широківської сільських рад, очільник району дав доручення підготувати листи на відповідні виконкоми, з метою підготовки та надання до районної державної адміністрації письмових пояснень причин їхньої відсутності та письмових звітів про проведену роботу з питань  порядку денного колегії РДА .

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої співпраці.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора