Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Скадовську відзначили Міжнародний День ветерана

Дата: 02.10.2019 10:34
Кількість переглядів: 318

Фото без опису   Фото без опису               Вважається, що людина, яка дожила до літнього віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це вдалося. Далеко не всім дано відчути мудрість своїх років. Літня людина має виняткові досвід і терпіння, наполегливість у досягненні поставлених завдань. Цей особливий день для того, щоб приділити увагу саме таким людям. А в Україні 1 жовтня – це ще й День ветерана.

Нині на Скадовщині проживають 3052 ветерани праці. Місто шанує своїх ветеранів. У поточному році всім фронтовикам років Другої Світової війни виплачена одноразова допомога. Протягом багатьох років існує традиція вітати мешканців із 100-річним ювілеєм з врученням матеріальної допомоги. В місті збережено безкоштовний проїзд для всіх пільгових категорій і пенсіонерів. Для соціальної підтримки пенсіонерів, осіб з інвалідністю, з метою надання їм різних видів допомоги функціонує територіальний центр соціального обслуговування, який опікується 4005 особами.

Напередодні свята, керівники підприємств, установ, організацій вшанували вдома ветеранів, які вийшли на пенсію грошовою допомогою, квітами, продуктами харчування, цінними подарунками.

01 жовтня у гостинному залі пансіонату «Південний» проведено зустріч ветеранів з керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представниками громадських організацій, трудових колективів за участю ветеранських ансамблів «Радість», «Берегиня» та виставкою творчості ветеранів.

 «Цей день — символ єдності і спадкоємності поколінь, чудова нагода сказати теплі слова подяки батькам, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і літнім людям за їх внесок у розвиток нашої країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту й мудрість. Висловлюю глибоку вдячність за неоціненний внесок у збереження нашої держави, розбудову та зміцнення її економічного розвитку, культурного і інтелектуального потенціалу. Чимало випробувань, болю і втрат довелося Вам пережити та зберегти гідність, віру, любов, які Ви пронесли через все своє життя. Ваш подвиг, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді. Нехай осіння пора, в яку ви вступили, буде світлою й ласкавою, сповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких! Довгих і щасливих вам років життя! Будьте здорові, радійте успіхам дітей та онуків! Миру вам, оптимізму і благополуччя!» - зазначив у своєму вітальному слові голова районної державної адміністрації Віктор Турик.

                За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі, відповідальність, активну громадську позицію та з нагоди відзначення Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого Почесними грамотами голови районної державної адміністрації було нагороджено ветеранів праці – Лунгу Олександра Дмитровича, Сердюк Пелагею Іванівну та Конфедорат Надію Миколаївну.

Душевну атмосферу та гарний настрій на святі створили працівники районного будинку культури. Зі свого боку учасники зустрічі були зворушені такою увагою до них та подякували за можливість поспілкуватися за чашкою чаю зі солодощами, приємно проведений час у колі своїх ровесників та за теплу атмосферу зустрічі, завдяки якої вони вкотре відчули шану та повагу

Фото без опису      Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора