Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 01 січня 2020 року державних службовців чекає значне скорочення.

Дата: 27.09.2019 15:42
Кількість переглядів: 7393

Фото без опису           На робочій нараді, яка відбулася 26 вересня 2019 року в районній державній адміністрації під головуванням очільника району, обговорили нову структуру апарату та структурних підрозділів Скадовської районної державної адміністрації.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №91 «Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 746) та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13 вересня 2019 року № 625 "Про затвердження граничної штатної чисельності працівників районних державних адміністрацій» в районній державній адміністрації штатна чисельність скорочується приблизно на 50%. Так, в апараті районної державної адміністрації з 01 січня 2020 року штатна чисельність працівників зменшується на 12 одиниць, а в структурних підрозділах районної державної адміністрації – на 17 одиниць. Відповідно до цієї ж постанови Кабінету Міністрів України скорочення не стосуватиметься працівників соціальної сфери, а це управління праці та соціального захисту населення та служба у справах дітей районної державної адміністрації. Скорочення не торкнеться і архівного сектору районної державної адміністрації.

Заступникам голови районної державної адміністрації, керівнику апарата та керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації була надана можливість висловити свою думку, внести свої пропозиції та запропонувати шляхи вирішення  піднятого питання.

Проблемним є те, що в районі не створено жодної об’єднаної територіальної громади, тобто не створений уповноважений орган, якому б можна було передати функції та  повноваження після скорочення фахівців районної державної адміністрації.

В ході засідання голова районної державної адміністрації надав доручення керівникам структурних підрозділів та апарату районної державної адміністрації, профспілкам районної державної адміністрації опрацювати дане питання та надати свої пропозиції щодо структури, враховуючи граничну чисельність, а відділу управління персоналом, організаційної роботи та з питань внутрішньої політики підготувати проект розпорядження про затвердження структури та граничної чисельності працівників районної державної адміністрації.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора