Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 27.09.2019 09:50
Кількість переглядів: 309

   Фото без опису              26 вересня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, ЗМІ.

На розгляд засідання були винесені такі питання:

1. Про виконання в районі Указу Президента України від 18 березня 2015 року           № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції.

2. Про співпрацю Скадовського відділення поліції Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області зі службою у справах дітей районної державної адміністрації з протидії дитячій злочинності та інших негативних явищ у підлітковому віці.

3. Про стиль і методи роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації, виконкомів місцевих рад у галузі культури в межах делегованих повноважень щодо розвитку аматорського мистецтва.

4. Про стан виконання в районі розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 червня 2014 року №400 «Про проект районної комплексної програми розвитку водного господарства Скадовського району на період до 2020 року».

З першого питання доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Галина Олександрівна Сухоруких, яка зазначила, що на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації  перебуває 408 осіб, які отримали статус учасника бойових дій за участь в антитерористичній операції, у тому числі: вісім осіб з інвалідністю та вісім сімей загиблих учасників АТО. Всі анкетні дані внесені до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги і користуються ними відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». 

Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проводиться певна робота, спрямована на забезпечення нагальних питань соціального захисту і потреб зазначеної категорії громадян.

            З метою широкого інформування урядових рішень та надання консультативної допомоги на офіційному сайті районної державної адміністрації,  на інформаційних стендах в управлінні соціального захисту населення, районному військовому комісаріаті, районній філії Херсонського обласного центру зайнятості розміщені законодавчі матеріали для демобілізованих учасників антитерористичної операції щодо отримання соціальних виплат, передбачених державою. Повідомлялися контактні телефони «гарячих ліній», громадських благодійних організацій, установ соціального захисту, охорони здоров’я, філії центру зайнятості. Аналогічна інформація публікувалася на сторінках районної газети «Чорноморець», надавалася консультативна допомога  та відповідні послуги за принципом «єдиного вікна».

З другого питання звітувала начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Ірина Миколаївна Лелякова, яка поінформувала, що службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з працівниками  Скадовського відділення поліції Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції, постійно проводяться заходи, спрямовані на реалізацію державної політики щодо попередження правопорушень і злочинності серед неповнолітніх, здійснюється робота по профілактиці правопорушень в молодіжному середовищі, запобіганню дитячої злочинності.

На даний час на обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації  перебуває 13 родин в яких виховується 16 дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, троє із яких були поставлені  на облік, як діти, які перебувають у конфлікті із законом. Дані родини тримаються на посиленому контролі, а саме: здійснюється профілактична та роз’яснювальна робота з батьками та дітьми,  щодо виходу  родин із кризових ситуацій. За неналежне виконанням батьківських обов’язків, встановлених законом, щодо утримання, навчання та виховання дітей, батькам виносяться офіційні попередження.

            Завдяки проведеним спільним заходам служби у справах  районної державної адміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Скадовським відділенням Новокаховського відділу поліції Головного управління  Національної поліції, та виконкомів місцевих  рад з сім’ями, що перебувають в складних життєвих обставинах, безпритульними та бездоглядними  дітьми  досягнуто зниження  росту злочинності серед неповнолітніх.

            Член колегії, начальник Скадовського відділення поліції Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Олексій Пєшков, наголосив на необхідності надання виконавчими комітетами місцевих рад інформації про дітей, які проживають в сім’ях де батьки не забезпечують необхідних умов для їх життя та про факти жорстокого поводження батьків або осіб, що їх замінюють до Скадовського відділення поліції Новокаховського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Херсонській області заради оперативного вирішення проблемних ситуацій.

            Інформацію в розрізі третього питання представила присутнім начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту районної державної адміністрації. Ольга Дудченко зазначила, що протягом останніх років мережа закладів культури району змін не зазнала. Станом на 20 вересня 2019 року в районі працює 26 клубних закладів, 19 бібліотек, комунальний заклад «Скадовська дитяча школа мистецтв» з філіями в селах Красне, Новомиколаївка, Широке та смт Лазурне, а також комунальний заклад «Скадовський краєзнавчий музей». Творчу діяльність у районі здійснюють понад 187 художніх аматорських та професійних мистецьких колективів закладів культури, в яких займається понад 2480 талановитих та обдарованих дітей і які постійно приймають участь у регіональних, обласних, Всеукраїнських та міжнародних заходах.

На разі проблемним залишається питання системи опалення Новомиколаївського будинку культури, ремонт сільських будинків культури: Шевченківського, Антонівського, Трудівського, що знаходяться в аварійному стані. Актуальним залишається питання відсутності клубного закладу в селі Тарасівка.        

У порядку контролю було заслухано четверте питання. У своїй доповіді заступник начальника відділу агропромислового комплексу та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації Сергій Шаров доповів про стан виконання в районі розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 червня 2014 року №400 «Про проект районної комплексної програми розвитку водного господарства Скадовського району на період до 2020 року».

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора