Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася підсумкова нарада робочої групи щодо екологічного стану острова Джарилгач і Джарилгацької затоки

Дата: 16.09.2019 14:36
Кількість переглядів: 394

Фото без опису  Фото без опису                   У форматі конструктивного діалогу, під головуванням очільника району Віктора Турика, відбулося розширене засідання робочої групи з розгляду питань щодо екологічного стану острова Джарилгач і Джарилгацької затоки, на якому було підведено підсумки оздоровчого сезону 2019 року, акцентовано увагу на планах, вимогах та завданнях на наступний  сезон 2020 року.

 У нараді взяли участь члени робочої групи, склад якої затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 04 лютого 2019 року № 70 «Про робочу групу з розгляду питань щодо екологічного стану острова Джарилгач і Джарилгацької затоки», розпорядженням голови районної державної адміністрації від 08 червня 2016 року № 233 «Про оновлений склад робочої групи з контролю за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач у межах територій державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» та  надавачі послуг по перевезенню на острів та підприємці, що здійснюють діяльність з надання послуг відпочивальникам, представники громадськості.

Відкриваючи засідання, голова райдержадміністрації Віктор Турик зазначив, що мета сьогоднішнього зібрання –підведення підсумків курортно-оздоровчого сезону 2019 року та плани і завдання на 2020 рік: «Сьогодні не соромно за великий обсяг роботи, яку провели всі ми щодо дотримання екологічної безпеки, санітарного стану, збереження природно-заповідної зони на  острові Джарилгач, і тільки  спільними зусиллями досягли кращого результату ніж за минулі роки. Аби в подальшому уникнути недоліків та недоопрацювань, які виникали, аби сприяти  покращенню умов оздоровлення та відпочинку, приваблення нових туристичних потоків та додаткових фінансових надходжень для розвитку району , хотілося б почути від кожного з вас слушні поради та пропозиції щодо сезону-2020 , а від контролюючих служб- вимоги дотримання чинного законодавства під час здійснення курортно-оздоровчого сезону.»

Учасники наради  мали можливість висловити свою думку, озвучити проблемні питання та спільно напрацювати шляхи їх вирішення.

Серед найактуальніших були порушенні такі питання, як обов’язкове виконання умов укладених договорів, розміщення тимчасових споруд, розробка та затвердження планів-схем відповідних територій, наявність рятувальних вишок та медичних пунктів на о.Джарилгач та ін.

Так, у ході бесіди від підприємців, що здійснюють діяльність з надання послуг відпочивальникам на о.Джарилгач, надійшла пропозиція розглянути питання довгострокових угод  для рекреаційного призначення та подовження курортного сезону.

Заступник голови районної державної адміністрації Надія Сєркова наголосила на необхідності підготовки належної документації вже до початку сезону-2020 аби розпочати його без запізнень.

У ході розгляду не оминули увагою питання щодо організації додаткового вивезення твердих побутових відходів з острова Джарилгач наприкінці курортного сезону в жовтні 2019 року.

Під час плідного діалогу постійно акцентувалося на тому, що острів Джарилгач є унікальним місцем відпочинку за своїм розташуванням і можливостями,. До Червоної книги занесено понад 20 видів рослин острова та багато представників тваринного світу. І наша спільна мета –зберегти, а не нашкодити.

За результатами проведення наради було висловлено ряд пропозицій , серед яких - залучити всіх бажаючих, волонтерів, небайдужих жителів Скадовської громади до проведення акції по прибиранню рекреаційних ділянок острова Джарилгач наприкінці жовтня.

         На позитивній ноті завешилося  заплановане засідання. Підводячи підсумки та подякувавши всім присутнім, всім членам робочої групи за плідну співпрацю, очільник району відзначив подяками голови районної державної адміністрації керівників установ, підприємств, організацій, які здійснювали контроль за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач та Джарилгацької затоки та підприємців, що сприяли оздоровленню, відпочинку та проведенню дозвілля, брали активну участь у забезпеченні дотримання екологічної безпеки, збереження природно-заповідної зони та розвитку рекреаційних зон на острові Джарилгач 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора