Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 30.08.2019 14:34
Кількість переглядів: 391

                                 Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» встановлено День пам’яті захисників України, які  загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно    29 серпня. Цю дату вибрано невипадково, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових. Саме в цей день почався вихід українських військ з оточеного проросійськими бойовиками  Іловайська через так званий «зелений коридор». Однак під час виходу вони були підступно розстріляні ворогом. Тоді загинуло 366 українських військових, 429 - отримали поранення, 300 -  опинилось в полоні.

29 серпня 2019 року на площі біля районного будинку культури ім. Шевченка пройшов захід з нагоди вшанування пам’яті захисників України, які  загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. На заході були присутні представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, установ, організацій, військовослужбовці Збройних Сил України, жителі та гості міста, ЗМІ.

У своєму вступному слові перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Павленко зазначив: «Сьогодні, як і кожного року  29 серпня, ми будемо відзначати День вшанування українських військовослужбовців, військових добровольчих батальйонів, які відділи своє життя за незалежність, суверенітет і цілісність нашої держави. Іловайський котел та трагедії, які відбуваються майже кожного дня, коли з фронту приходять звістки про втрати з боку українських військових, про це треба згадувати не тільки 29 серпня, про це треба згадувати кожен день і пам’ятати завжди. Я прошу представників влади сьогодні приспустити Державний Прапор  України на будинках і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, а присутніх, запалити дома свічки та покласти квіти до пам’ятних знаків наших воїнів, як символ пам’яті  про їх подвиги».

По завершенню заходу отець Володимир провів молебень за загиблими у боротьбі за суверенітет і незалежність України, а присутні поклали квіти до пам’ятного каменю «Загиблим за єдину Україну» на центральній площі міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора