Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Лазурному відбувся фінал міжнародної програми «Студентська республіка»

Дата: 28.08.2019 16:58
Кількість переглядів: 316

Фото без опису   Фото без опису                    З 23 по 26 серпня за сприянням Херсонської обласної державної адміністрації у с. Лазурне проходив фінал ХХІ Міжнародної програми «Студентська республіка». Тема події: «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління».

Зазначимо, що Студреспубліка – громадський рух, який є за статусом всеукраїнським і молодіжним, об’єднує мережевим чином молодь і студентів, а також прогресивних експертів, і представлений у кожному регіоні України, залучає практично кожен виш.

Місія організації – виховання поколінь, здатних вільно мислити, свідомих лідерів для України як повністю суверенної держави, входження України до топ-20 розвинених країн світу.

Саме на Херсонщині фестиваль проводитиметься вже вдруге. Вперше він відбувся у 2015 році на Арабатській стрілці у Генічеському районі.

Так, 24 серпня, до імпровізованої держави завітав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, який є випускником та експертом «Студентської республіки».

Звертаючись до молоді очільник області зазначив, що не має жодного сумніву у тому, що саме молодим і амбітним республіканцям вдасться віднайти правильні шляхи до успішного майбутнього.

«Я вважаю, що цьогорічна тема вашої республіки надзвичайна важлива, тому що насправді суб’єктно-об’єкті відносини є ключовими в побудові майбутнього. Взагалі студентська республіка виховує кілька важливих речей: критичне мислення, навички переконувати та створювати коаліцію. Я переконаний в тому, що сьогоднішня програма республіки стане ще одним етапом формування нового покоління українських лідерів», - наголосив Юрій Гусєв.

Зустріч відбулася у форматі «питання - відповідь», де студенти із задоволення ставили питання, а очільник області залюбки ділився своїм досвідом.

Відвідав Студреспубліку і голова районної державної адміністрації Віктор Турик, який привітав учасників та передав для переможців дві путівки на відпочинок та оздоровлення на Чорному морі. На згадку про Скадовщину, учасникам Міжнародної програми «Студентська республіка» подарували сувеніри з символікою району.

Слід зазначити, щороку літній цикл Студреспубліки реалізовується у форматі створення власної діючої моделі країни та її відповідними установами і правилами, традиціями. Країна Студреспубліка має свої закони, органи влади, територію, валюту і всі інші атрибути справжньої держави. Під час проведення фіналу було задіяно самі найсучасніші форми комунікації та електронного управління.

Тож, протягом 3-х днів на учасників очікувала потужна оргдіяльнісна гра на тему події та яскрава мульти-фестивальна частина.

Цілих 20 різноманітних суб-фестивалів: «Студентська Мафія», «Фестиваль аматорського відео», Фото-конкурс «Спалах емоцій», «Нічна туса», «Денна туса», «Кубок КВН», «Леся-фест», «Екстер-фест» і багато інших активностей.

Кожного року саме на фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка» обирається всеукраїнський Студпрезидент. Цьогоріч ним став учасник команди з Чернівецької області –Владислав Маєр.

За 21 рік своєї історії «Студреспубліка» стала невід’ємною частиною життя активної молоді в Україні, а її програма-трампліном для низки відомих суспільно-політиних діячів.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора