Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м. Скадовську урочисто відзначили День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2019 15:12
Кількість переглядів: 351

Фото без опису  Фото без опису                    23 серпня 2019 року м. Скадовську відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України, участь у яких взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, установ, організацій, військовослужбовці Збройних Сил України, жителі та гості міста, ЗМІ.

Під час святкових заходів, які розпочалися на площі перед РБК імені Шевченка, відбулася церемонія підняття Державного Прапора України за участю військовослужбовців військової частини А2845.

Хвилиною мовчання учасники урочистих зборів вшанували пам’ять про тих, хто в різні періоди історії України віддав своє життя за свободу рідної землі, за незалежність України. До пам’ятного знаку «Загиблим за єдину Україну», пам'ятника Т.Г. Шевченку, меморіальної дошки Віталію Бєлікову, могил загиблих у зоні проведення антитерористичної операції жителів району  очільники влади району поклали квіти.

У своїй вітальній промові до учасників зібрання голова районної державної адміністрації району Віктор Турик зазначив: «Шановні земляки та гості нашого міста! Ми щойно, разом з усією Україною долучились до вшанування пам’яті тих людей, хто доклав зусиль до становлення незалежної України, які захищали своїм життям, захищали соєю честю найголовніший державний символ – Український Прапор. Щойно, ми приєднались до церемонії підняття Державного Прапору України разом з усією Україною. Це прапор, який в душі всі патріоти намагалися встановити на українській землі, мріяли про це останні сто років і навіть тридцять років назад можна було отримати три роки ув’язнення за те, що людина визнає українську символіку, визнає український прапор. Але зараз, через 28 років, маємо чим пишатися. Народилися люди, які під цим прапором встановлюють незалежність України. Народилися люди, які віддавали присягу цьому прапору, які пишаються цим прапором бо іншого не знають, бо іншого і не може бути на нашій землі. І зараз є люди, які на Сході України своїм життям і здоров’ям захищають цей український символ і захищають наше сьогодення, наше Скадовське мирне небо. Тож, вітаю Вас з Днем Державного Прапора України, бажаю щоб всі ті сподівання патріотів України, щоб всі наші мрії та плани здійснилися заради становлення України під нашим жовто-блакитним прапором. Бажаю, щоб небо над головою було завжди ясним і блакитним, а урожай щедрим і багатим. Нехай прапор України гордо в'ється та наповнює душу патріотизмом і прагненням до світлого майбутнього. Упевнений, що, дивлячись на полотнище прапора, кожен українець - як житель великої країни - відчуває гордість за свою Батьківщину, за свій великий народ».

За дорученням голови облдержадміністрації Віктор Турик нагородив почесною грамотою голови обласної державної адміністрації начальника відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації Дмитра Коваленка та відзначив подякою голови обласної державної адміністрації завідувача архівним сектором районної державної адміністрації Анну Акименко. Також з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України, 28-ї річниці незалежності України та Дня заснування Скадовського району кращі працівники району були нагороджені почесними грамотами та подяками голови районної державної адміністрації: Голуб Ю.В., Бесалова Т.М.. Ківіка В.В., Галянтова Т.С., Гриценко І.І., Коваленко В.І., Касьяненко О.І., Жук О.В., Дервоєд С.А., Ольшевський К.В., Брацюк І.В., Овчаренко В.В.

            По завершенню урочистих заходів молебень за Україну провів настоятель храму Святого Юрія  Української греко-католицької церкви отець Володимир.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора