Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про виїзд районної робочої групи з контролю за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач

Дата: 15.07.2019 14:55
Кількість переглядів: 441

  Фото без опису   Фото без опису                       12 липня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика, відбувся плановий, контрольний, повторний виїзд районної робочої групи з контролю за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач відповідно до розпоряджень голови обласної державної адміністрації від 07 лютого 2019 року № 70 «Про робочу групу з розгляду питань щодо екологічного стану острова Джарилгач і Джарилгацької затоки» та районної державної адміністрації від 08 червня 2019 року № 233 «Про оновлений склад робочої групи з контролю за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач у межах територій державного підприємства «Скадовське досвідне лісомисливське господарство».

            Особливу увагу під час обстеження було приділено питанню дотримання екологічної безпеки, збереження природно-заповідної фонду та перспектив розвитку рекреаційних зон на території острова, створення умов для безпечного відпочинку туристів та відпочиваючих, підтримки належного санітарного стану на рекреаційних ділянках острова Джарилгач в районі «Маяка», виконання підприємцями вимог, щодо належної організації відпочинку та дотримання екологічних вимог під час здійснення  підприємницької діяльності.

    Здійснено перевірку роботи та виконання умов договору підприємцями, які здійснюють підприємницьку діяльність на рекреаційних ділянках о. Джарилгач.

        В ході обстеження встановлено, що більшу частину зауважень робочої групи виявлених під час попередньої перевірки підприємцями усунено, та прийнято рішення, що в разі виявлення в подальшому порушень ведення підприємницької діяльності (умов договору) на рекреаційних ділянках ставити питання щодо розірвання угод з підприємцями.

      В цілому члени робочої групи, висловили думку, що під час перевірки на острові кількість відпочиваючих не досягла сезонного піку навантаження, відпочивало біля 400 осіб, незважаючи на це, санітарний стан на острові в належному стані, стихійні сміттєзвалища відсутні. На території острова Джарилгач, район «Маяк» в порівнянні з попередніми роками підприємцями приділено більш  уваги благоустрою та підтримки належного санітарному стану території, встановлено 7 біотуалетів та 6 дерев’яних з відповідними реагентами, встановлені душові кабінки, достатньо баків для збирання побутових відходів, також встановлені баки для роздільного збирання відходів. Підводячи підсумки, робоча група висловила загальне враження, що в цілому на острові Джарилгач район «Маяк» чисто, охайно, територія впорядкована та  облаштована. Підприємцями здійснюється відповідна робота щодо підтримки належного санітарного стану, та збереження природно-заповідного фонду. Потребує вирішення питання щодо узаконення встановлення малих архітектурних форм (тимчасових споруд) та утримання ДП “Скадовське досвідне лісомисливське господарство” та підприємцями рятувальної станції і працівника для надання первинної невідкладної медичної допомоги відпочиваючим на острові Джарилгач.

      На порядку денному стоїть питання берегоукріплення в районі старого маяка, ремонт самої конструкції. Це питання залишається на контролі керівництва районної державної адміністрації.

     Тож запрошуємо жителів міста та гостей відвідати острів Джарилгач – «українські Мальдіви», поринуть в тепле  ласкаве море, відвідати кілометри незайманих пляжів.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора