Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відбулися заходи до Дня визволення України та району від фашистських загарбників

Дата: 05.11.2018 15:52
Кількість переглядів: 883

Фото без опису Фото без опису                   02 листопада 2018 року з нагоди 75-ї річниці визволення Скадовщини та 74-ї річниці визволення України від фашистських загарбників у читальній залі КЗ «Скадовська централізована бібліотечна система» відбулися пам’ятні заходи, участь у яких взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, організацій, установ та підприємств району, ветерани, громадськість, ЗМІ.

У своєму слові до присутніх голова районної державної адміністрації Віктор Турик зазначив: «Сьогодні ми віддаємо данину поваги  тим, хто героїчно боронив  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу,  вшановуємо пам'ять тих, хто загинув, визволяючи Україну та наш район від нацистських окупантів. Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на  передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під  скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим.

Схожі виклики, на жаль, сьогодні постали перед Україною знову.  Вже через сім десятиліть нинішні захисники України, відважні та сміливі бійці, які у боротьбі з агресором відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу, стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Адже для них найвищим законом буття є і залишається захист рідної України, її свободи і незалежності. Учасники антитерористичної операції на сході нашої країни та операції об’єднаних сил відвойовують право на незалежність та свободу. Святою справою для нас, нащадків, є обов’язок відстояти мир та не звернути з обраного шляху. Адже Україна єдина у своєму європейському виборі».

Віктор Турик подякував людям, які ціною власного здоров’я і життя звільнили українську землю від гітлерівських загарбників, та побажав усім ветеранам міцного здоров’я, щастя та миру.

Під час заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів у роки Другої світової війни.

По завершенню зібрання біля монументу Вічного вогню на Алеї Слави присутні поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям, які загинули, захищаючи рідну землю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора