Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2019 15:50
Кількість переглядів: 989

Фото без опису     Фото без описуВідповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Тридцять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

Сьогодні скадовчани із вдячністю згадують тих, хто, жертвуючи власним життям, на гірських серпантинах та в ущелинах виконував свій військовий обов’язок. В рамках заходів щодо Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 15 лютого 2019 року у Скадовську урочисто відзначили знаменну дату, участь у заходах взяли заступник голови районної державної адіністрації Михайло Бословяк, представники структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, учасники бойових дій в Афганістані та військових конфліктів в інших державах, громадськість.

Захід розпочався із вшанування пам’яті усіх загиблих під час воєнних конфліктів на території інших держав хвилиною мовчання.

«Ваш подвиг вже став частиною історії, а ваші діти та онуки достойними представниками України. Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданій праці, - звернувся до присутніх Михайло Бословяк - У збройних конфліктах на чужій землі ви гідно виконали свій обов’язок і виявили найкращі моральні якості, особистий героїзм, толерантність і милосердя, – те, що притаманно українським воїнам – чим заслужили визнання і вдячність інших народів. Ваша активна життєва позиція, вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ваші діти можуть по праву пишатися своїми батьками!

Щиро дякую вам за незбориму силу духу, героїзм, за вистраждане та звершене. Переконаний, що ви, воїни-інтернаціоналісти, завжди будете яскравим взірцем для українських патріотів!»

Подяку голови районної державної адміністрації за мужність, відвагу, професіоналізм і самовідданість під час виконання інтернаціонального обов’язку та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, оголошено Назаренку Віталію Яковичу та Пінчуку Костянтину Миколайовичу.

У рамках урочистостей відбулось покладання квітів та вінків до стели воїнам - інтернаціоналістам на Алеї Слави. Усі присутні віддали почесті героям, які з честю виконали свій військовий обов'язок і робили все, аби зберегти мир і подарувати іншим народам свободу та надію на кращу долю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора