Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання робочої групи з питань децентралізації державної влади та об’єднання територіальних громад

Дата: 07.02.2019 15:47
Кількість переглядів: 1064

Фото без опису   Фото без опису                                   06 лютого 2019 року в районній державній адміністрації відбулось засідання робочої групи з питань децентралізації державної влади та об’єднання територіальних громад до якої входять керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, голови постійних комісій районної ради та голови місцевих рад району.

Відкриваючи засідання, голова районної державної адміністрації Віктор Турик у своєму вступному слові зазначив, що згідно планів уряду у 2020 році передбачається проведення виборів до місцевих рад на нових адміністративно-територіальних засадах. І ті громади, які не об’єднаються до цього часу на добровільних засадах, будуть об’єднані в ОТГ згідно перспективного плану.

Керівник робочої групи з питань децентралізації державної влади та об’єднання територіальних громад при районній державній адміністрації, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Павленко зауважив, що згідно Розпорядження  Кабінету Міністрів  від 05 серпня 2015 року № 832-р  «Про затвердження перспективного плану формування територій громад  Херсонської області» по Скадовському району затверджено 3 об’єднані територіальні громади – Скадовську, Лазурненську  та Новомиколаївську, проте, на сьогоднішній день в районі не створено жодної громади та відсутні реальні кроки щодо їх створення.

Під час обговорення вищезазначеного питання голови місцевих рад висловили свою думку щодо об’єднання територіальних громад. Голова Новомиколаївської сільської ради Євгенія Глєбова повідомила, що Новомиколаївською сільською радою прийнято рішення про об’єднання із Долматівською ОТГ Голопристанського району, про що направлено відповідну пропозицію. Наразі триває 30-денне громадське обговорення зазначеної пропозиції та наприкінці лютого буде прийнято рішення.

Голова Тарасівської сільської ради Зоя Тимощук повідомила, що у с. Тарасівка проведено обговорення та готується прийняття рішення про об’єднання Тарасівської сільської ради із Приморською та Антонівською сільськими радами. Після прийняття рішення відповідні пропозиції будуть направлені до Антонівської та Приморської сільських рад.

Олег Сокольчук, секретар Скадовської міської ради зазначив, що можливо б найкращим варіантом було об’єднатись всьому району в одну Скадовську громаду, але втой же час повідомив, що в існуючих умовах на наступній сесії Скадовської міської ради буде розглянуто два варіанти об’єднання: перший – об’єднання з Антонівською та Приморською сільськими радами, другий - з Антонівською, Приморською, Тарасівською та Красненською сільськими радами. Після прийняття рішення будуть направлені відповідні пропозиції. Голова Приморської сільської ради Юрій Торак відповів, що Приморською сільською радою раніше вже прийнято пропозицію про об’єднання від Скадовської міської ради, про що прийнято відповідне рішення. Саме цей варіант об’єднання є актуальним й наразі. Про бажання обєднатися зі Скадовською громадою висловила і  голова Улянівської сільської ради Надія Твердохліб та зазначила, що сесією сільською ради прийнято рішення про об’єднання із Скадовською громадою у відповідь на пропозицію згідно рішення сесії Скадовської  міської ради від 24 травня 2016 року № 176.

Підводячи підсумки наради Сергій Павленко закликав голів місцевих рад району активізувати свої дії щодо процесу об’єднання в ОТГ, ініціювати обговорення у підпорядкованих громадах та на сесіях відповідних рад питання щодо об’єднання в ОТГ для визначення приоритетних напрямків. В разі прийняття рішень, направити їх копії до відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора