Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 24.05.2019 15:46
Кількість переглядів: 948

                       23 травня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

На розгляд засідання були винесені питання щодо підсумків роботи житлово-комунального господарства щодо проведення опалювального сезону 2018/19 року та роботу виконавчих комітетів місцевих рад району в межах делегованих повноважень по підготовці об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в Скадовському районі до наступного опалювального сезону, стану готовності до курортно-оздоровчого сезону у Скадовському районі та про стан реалізації Концепції «Нова українська школа» у закладах освіти району.

Перед початком засідання колегії РДА, голова районної державної адміністрації Віктор Турик привітав від імені всіх присутніх з 65-ти річчям члена колегії районної державної адміністрації, радника голови РДА Анатолія Івановича Керекелицю та побажав міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпної енергії і наснаги у всіх добрих справах, подальших успіхів у будь-яких починаннях.

Про підсумки роботи житлово-комунального господарства щодо проведення опалювального сезону 2018/19 року та роботу виконавчих комітетів місцевих рад району в межах делегованих повноважень по підготовці об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в Скадовському районі до наступного опалювального сезону доповідала т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  районної  державної  адміністрації Лариса Носкова. Лариса Миколаївна зазначила, що підбиваючи підсумки роботи господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2018-2019 років слід відзначити, що місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на належному рівні було скеровано організаційно-господарську діяльність усіх об’єктів господарювання.

Укладання договорів з енергопостачальними та газопостачальними підприємствами на споживання електроенергії та природного газу здійснено своєчасно.

У зв’язку з відсутністю в районі централізованого теплопостачання, населення, установи, підприємства та організації опалювались індивідуальними приладами опалення та автономними котельнями.

Згідно з планом підготовки наявного житлового фонду до функціонування в зимовий період 2018/19 року комунальним підприємством «Водне господарство» було проведено перевірку герметизації гірл артезіанських свердловин та виконано утеплення обладнання та трубопроводів свердловин, проведено роботи з обслуговування та поточного ремонту станцій управління свердловин.

          Протягом осінньо-зимового періоду було забезпечено своєчасне проведення ліквідації поривів на мережах водопостачання. Згідно графіку проведено перевірку димовентканалів всього житлового фонду,  виконано роботи з утеплення внутрішньобудинкових систем водопостачання та водовідведення в підвалах багатоквартирних будинків.

           У цілому опалювальний період 2018/19 року пройшов спокійно без надзвичайних ситуацій.

Про стан готовності до курортно-оздоровчого сезону у Скадовському районі звітувала начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації. Ольга Яківна поінформувала, що згідно розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 лютого 2019 року № 73 «Про забезпечення підготовки та проведення в районі курортно-туристичного сезону 2019 року» затверджені заходи щодо підготовки та роботи упродовж туристичного сезону. Головам Скадовської міської, Лазурненської селищної та Красненської сільської рад рекомендовано забезпечити якісну підготовку, виконання заходів та проведення курортно-туристичного сезону 2019 року на підвідомчих територіях.

На сьогоднішній день, з метою організованого початку курортно-туристичного сезону 2019 року, органами місцевого самоврядування в курортних населених пунктах району вже проведена значна  робота.

Так, Скадовською міською радою забезпечується готовність мереж водопостачання і водовідведення (санітарна обробка водогонів, водонапірних башт, очисних споруд стічних вод), а також джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, проводиться покіс трави та інші заходи благоустрою. Передбачений ремонт контейнерних майданчиків, які розміщені по вул. Набережній, а також, встановлення додаткових контейнерів, у тому числі для роздільного збору сміття, очищення  прибережної смуги від морської трави. Розробляються в установленому законодавством порядку схеми санітарного очищення населених пунктів,  організовується збір, своєчасне видалення та утилізація твердих і рідких побутових відходів.

Красненською сільської радою також проводиться певна робота з підготовки до початку курортно-туристичного сезону, а саме: організовано належне утримання території сільського пляжу, забезпечена готовність мережі водопостачання, розроблена та затверджена схема санітарної очистки села Красне, проводяться роботи з благоустрою населеного пункту, систематично вивозиться сміття із села та сільського пляжу, функціонує місцева пожежна охорона з цілодобовим чергуванням.

            Лазурненська селищна рада інформацію про стан підготовки до курортно-туристичного сезону 2019 року на території ради не надала.

Про стан реалізації Концепції «Нова українська школа» у закладах освіти району доповіла начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ольга Дудченко. Ольга Миколаївна поінформувала, що оновленню змісту освіти сприяє реалізація нового Державного стандарту початкової освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 87.

З 01 вересня 2018 року розпочали навчання 517 дітей у 30 перших класах закладів загальної середньої освіти району. Навчальними планами початкової школи забезпечено реалізацію освітніх галузей, визначених  Державними стандартами, через інваріантну та варіативну складові. Оновленню змісту освіти у 1-х класах сприяє розподіл навчального часу в межах варіативної складової навчальних планів. У 2018/19 навчальному році в загальноосвітніх школах району на додаткове вивчення предметів освітніх галузей виділено 20 годин, індивідуальні заняття та консультації – 15 годин, запроваджено 25 курсів за вибором.

Реалізуючи Концепцію «Нова українська школа», у закладах загальної середньої освіти району здійснюється формувальне оцінювання результатів навчання та компетентностей учнів початкової школи. В умовах реформи «Нова українська школа» належна увага приділяється організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами. Якісне реформування галузі освіти району передбачає обов’язкову перепідготовку вчителів із питань упровадження компетентнісного навчання та педагогіки партнерства з учасниками освітнього процесу. У 2018 та 2019 роках усього підвищили кваліфікацію: 64 педагога початкових класів, 33 учителя іноземної мови, 2 директора, 2 методиста комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет».

Відділом освіти районної державної адміністрації спільно з закладами освіти вжито заходів з організації освітнього простору Нової української школи.

Протокольно було розглянуто питання про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2019 рік за підсумками січня – березня поточного року.

 За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

У зв’язку з відсутністю на засіданні колегії РДА представників виконавчих комітетів Скадовської міської та Лазурненської селищної рад, голова РДА дав доручення підготувати листи на відповідні виконкоми, з метою підготовки та надання до районної державної адміністрації, вищезазначеними радами, звіти про проведену роботу з питань  порядку денного колегії РДА з подальшим звітуванням перед громадою.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої плідної співпраці.

          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора