Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 25.04.2019 15:36
Кількість переглядів: 980

Фото без опису Фото без опису                    24 квітня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, ЗМІ.

На засідання колегії райдержадміністрації розглядались нагальні питання життєдіяльності Скадовщини. Засідання було присвячене розгляду таких питань:

1. Про підсумки роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району за І квартал 2019 року ;

2. Про підсумки роботи щодо оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році та підготовку до оздоровчого сезону 2019 року;

3. Про роботу з виконання в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни за підсумками І кварталу 2019 року;

4. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 вересня 2017 року №332 «Про проект районної програми «Ліси Скадовщини на 2017 -2020 роки».

З першого питання звітувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації, яка поінформувала, що організація роботи місцевих органів влади щодо забезпечення мобілізації податків і зборів до місцевих бюджетів у І кварталі 2019 року сприяла певним позитивним досягненням. Так, до загального фонду місцевих бюджетів району надійшло 24656,5 тис.грн податків і зборів, що становить 107,8 відсотка до планових показників. Понад план отримано 1783,8 тис.грн. Виконання затверджених планових завдань забезпечено всіма місцевими бюджетами району. У порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження зросли на 0,2 відсотка або на 60,2 тис.грн. Найвищий приріст доходів досягнуто у Володимирівській (190,9%), Таврійській (83,2%) і Новомиколаївській (70,8%) сільських радах. При цьому допущено скорочення надходжень платежів до бюджетів Скадовської міської (17,4%), Благодатненської (58,1%), Олександрівської (3,0%), Тарасівської (4,6%) і Улянівської (8,4%) сільських  рад. У звітному періоді проведено перевірку рішень міської, селищної та сільських рад про затвердження відповідних бюджетів на 2019 рік на відповідність їх вимогам бюджетного законодавства. Висновки за результатами перевірки направлені секретарю міської ради, селищному і  сільським головам та запропоновано вжити вичерпних заходів щодо усунення недоліків та порушень, встановлених у ході перевірки, шляхом винесення питання внесення змін до рішення про відповідний бюджет на 2019 рік на розгляд чергових сесій місцевих рад. Станом на 01 квітня 2019 року рекомендації по усуненню недоліків виконані  усіма місцевими радами району.

З другого питання доповідала начальник відділу праці управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Тетяна Єременко. Вона зазначила, що   на території Скадовського району надавачами послуг оздоровлення та відпочинку значаться 30 дитячих оздоровчих закладів, протягом оздоровчого сезону 2018 року надавали послуги оздоровлення та відпочинку дітям 20 закладів.

Щороку впроваджується комплекс заходів, спрямованих на організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Діє районна програма оздоровлення та відпочинку дітей влітку на період 2016 - 2020 років (далі  – Програма), яка затверджена  рішенням 6 сесії сьомого скликання  районної ради від 12 травня 2016 року  № 107. Відповідно до Програми, протягом 2018 року на придбання  путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій в дитячих оздоровчих закладах з місцевих бюджетів було спрямовано 317,0 тис. грн, а саме: з районного бюджету - 198,0 тис. грн - оздоровлено 31 дитину пільгових категорій, з бюджету Скадовської міської ради - 53,9 тис. грн -  оздоровлено 8 дітей, Лазурненської селищної ради - 44,1 тис. грн - оздоровлено 6 дітей, Благодатненської сільської ради - 15,0 тис. грн - оздоровлено 3 дітей,  Володимирівської сільської ради - 6,0 тис. грн оздоровлено 1 дитину.

З третього питання доповідала начальник відділу організаційно-контрольної роботи та з питань внутрішньої політики апарату районної державної адміністрації Олена Соболь, яка поінформувала присутніх, що за звітний період здійснювався моніторинг виконання 1498 завдань контрольних документів, що на 13,74 % більше проти відповідного періоду 2018 року. Із загальної кількості завдань проконтрольованих документів 363 визначені розпорядженнями голови обласної державної адміністрації; 106 - дорученнями голови обласної державної адміністрації та його заступників; 1029 - листами обласних і районних управлінь, відділів та служб.

Своєчасність реагування структурними підрозділами районної державної адміністрації, районними службами на завдання розпоряджень та доручень голови районної державної адміністрації за І квартал 2019 року складає 100 %, за І квартал 2018 року – 100 %, тобто забезпечено 100-відсоткове реагування на розпорядження та доручення голови районної державної адміністрації у всіх структурних підрозділах районної державної адміністрації та районних службах.

На постійному контролі районної державної адміністрації у поточному році перебував стан реалізації директивних рішень вищих органів влади безпосередньо в кожному населеному пункті району. Проведений аналіз показав, що протягом І кварталу 2019 року вдалося досягти позитивних зрушень у налагодженні взаємодії з органами місцевого самоврядування в питаннях виконавської дисципліни. Стан виконавської дисципліни у виконкомах місцевих рад за І квартал 2019 року склав 99,9 % проти 98,3 % за І квартал 2018 року, тобто відбулося покращення даного показника на 1,6 %. 100-відсоткове реагування на розпорядження та доручення голови районної державної адміністрації за І квартал 2019 року забезпечили виконкоми Лазурненської селищної, Благодатненської, Володимирівської, Красненської, Михайлівської, Новомиколаївської, Олександрівської, Приморської, Таврійської, Тарасівської, Улянівської, Шевченківської та Широківської сільських рад. Поряд з цим, у виконкомах Скадовської міської (98,4 %) та Антонівської  сільської (99,4 %) рад знизився стан виконавської дисципліни.

Поряд з вжитими заходами, спрямованими на удосконалення контролю за виконанням документів, ще є резерви для його посилення за якісним виконанням вимог документів вищих органів влади, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій по суті поставлених завдань. Крім забезпечення своєчасного надання інформацій, потребує посиленої уваги проведення глибокого аналізу реального стану справ і вироблення практичних пропозицій по вирішенню проблемних питань.

У порядку контролю було розглянуто питання  про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 вересня 2017 року №332 «Про проект районної програми «Ліси Скадовщини на 2017 -2020 роки».

Закриваючи засідання колегії РДА Віктор Турик привітав всіх присутніх з прийдешніми Великодніми святами, побажав здоров’я, благодаті, добробуту, настрою, миру, злагоди та душевної величі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора