Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скадовчани відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2018 15:25
Кількість переглядів: 841

Фото без опису   Фото без описуУказом Президента України від 13 лютого 2014 року №872 в Україні установлено День Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада.

День Гідності та Свободи – історично важливий та пам’ятний для українців день. Адже саме у цей день чотири роки тому на Майдані з’явилися перші намети, що дали початок великій боротьбі свідомого українства проти тогочасного режиму. Українці на весь світ заявили про своє прагнення жити у вільній, незалежній, демократично розвиненій європейській державі.

У рамках заходів по відзначенню Дня Гідності та Свободи урочистості відбулись і в нашому районі.

Представники районної державної адміністрації, її структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, установ, організацій та громадськість району прийняли участь у мітингу присвяченому Дню Гідності та Свободи.

До присутніх з промовою звернувся голова районної державної адміністрації Віктор Турик. Він зазначив, що: «Події двох майданів в Україні стали підтвердженням того, що українці є сильною, суверенною і незалежною нацією. Вперше на майдані в 2004 році. Вдруге на майдані Гідності та Свободи 2013-2014-го року. Ми відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність. Ми не маємо морального права забути подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, які відстоюють інтереси народу України в нелегкі часи сьогодення. Низко вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України.

Ми мусимо усіма своїми справами утверджувати мир та суспільну гармонію на нашій Богом даній землі, розбудовувати нову європейську державу! Адже від кожного з нас залежить, у якій Україні житимемо ми і житимуть наступні покоління.

Ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Ми, громадяни України, повинні радіти здійсненню мрій багатьох поколінь українців про власну державу, бути гордими її визнання у світі, вірити у її європейське майбутнє.

Сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля на благо країни та побудови європейської незалежної та заможної держави.

Ми маємо в скрутну хвилину згуртуватися, підтримувати один одного, а особливо допомагати нашим військовим, які в ході АТО звільняють українську землю від чужоземних окупантів та роблять все можливе для відновлення територіальної цілісності України».

Хвилиною мовчання та покладанням вінків і квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні присутні вшанували пам'ять про загиблих.

Представники релігійних конфесій району відправили панахиду за загиблими під час Революції гідності.

Слава Україні! Вічна пам’ять героям, що полягли в боротьбі за Україну! Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора