Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 28.09.2018 15:17
Кількість переглядів: 1198

Фото без опису     Фото без опису                               22 серпня 2018 року під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації Сергія Павленка відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

На засідання колегії райдержадміністрації розглядались найбільш актуальні та нагальні питання життєдіяльності Скадовщини. Сьогоднішнє засідання було присвячене розгляду таких питань:

  1. Про стан підготовки агропромислового комплексу району до проведення посіву озимих культур урожаю 2019 року.
  2. Про готовність підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери району до проходження осінньо-зимового періоду 2018-2019 року.
  3. Про результати роботи відділу культури районної державної адміністрації, виконкомів місцевих рад у межах делегованих повноважень щодо розвитку аматорського мистецтва.
  4. Про виконання в районні Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції».
  5. Про стан виконання в районі розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 400 «Про проект районної комплексної програми розвитку водного господарства Скадовського району на період до 2020 року».

З першого питання звітував заступник начальника відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації Сергій Шаров, який поінформував, що станом на 19 вересня 2018 року згідно структури посівних площ під урожай 2019 року необхідно посіяти 17,78 тис. га озимих культур, у тому числі 14,4 тис. га озимої пшениці, 2,16 тис. га озимого ячменю та планується посіяти 1,17 тис. га озимого ріпаку. У сільськогосподарських підприємствах району площа посіву озимих культур становить 25,6 % від ріллі, у господарствах населення – 29,4 %.

З метою вчасного та якісного посіву озимих культур у районі підготовлено ґрунт на площі 17,65 тис. га, інші площі готуються у міру вивільнення від попередників. Також, було наголошено, що одним із найважливіших питань підготовки до посіву озимих культур є забезпеченість насінням. При потребі насіння озимих культур в обсязі 1,36 тис. тон станом на 19 вересня 2018 року сільгосппідприємствами фактично засипано 1,36 тис. тон, тобто 100 відсотків до потреби. Окрім цього, було зазначено, що сільськогосподарські товаровиробники району забезпечені необхідною технікою для проведення комплексу осінньо-польових робіт. У поточному році на посіви озимих культур буде задіяно до 110 тракторів загального призначення і 490 універсально-просапних, 136 культиваторів та 131 посівний агрегат.

З другого питання доповідала заступник голови районної державної адміністрації. Як зазначила Надія Сєркова, станом на 24 вересня 2018 року в районі проведено ряд заходів з підготовки до стабільної роботи району в осінньо-зимовий період 2018-2019 року. Так, для забезпечення ефективної, стабільної роботи навчальних закладів району відділом освіти райдержадміністрації, комунальною установою «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» для забезпечення сприятливих умов для функціонування 21 загальноосвітнього навчального закладу, а саме: завершено капітальний ремонт покрівлі Михайлівської, Лазурненської ЗОШ  І-ІІІ ступенів та покрівлі спортивної зали Володимирівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, проведено поточний ремонт даху Благодатненської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Приморської філії ОЗСНВК «Академічна гімназія», за рахунок коштів районного бюджету замінено    49 вікон в загальноосвітніх школах району на суму 785,944 тис.грн., здійснено ремонт систем опалення,  укладено договори на поставку вугілля до загальноосвітніх закладів району, здійснено перевірку приладів обліку природного газу, в тому числі газових лічильників, манометрів, коректорів, газової сигналізації загальноосвітніх шкіл району.

З третього питання доповідала начальник відділу культури районної державної адміністрації Ольга Миронець, яка поінформувала присутніх що державна політика у галузі культури на місцевому рівні реалізується через мережу культурно-мистецьких установ до якої входять комунальний заклад «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка», 25 закладів культури клубного типу, комунальний заклад «Скадовська централізована бібліотечна система», 19 сільських бібліотек, комунальний заклад «Скадовська дитяча школа мистецтв» з філіями в селах Красне, Новомиколаївка, Широке та смт Лазурне, а також комунальний заклад «Скадовський краєзнавчий музей». Так, творчі колективи сільських закладів культури, відповідно до щорічних планів роботи, організовують і проводять культурно-мистецькі заходи, а також беруть участь в обласних заходах різного рівня, які приурочені до державних, народних свят, знаменних, історичних, урочистих дат та пам’ятних подій в Україні, тощо. В свою чергу відділ культури районної державної адміністрації проводить роботу щодо надання консультативно - методичної допомоги закладам культури району, здійснює допомогу у проведені культурно-масових заходів у громадах, організовує гастрольну діяльність аматорських народних колективів та окремих виконавців. Одним з пріоритетних напрямків роботи відділу є розвиток декоративно-ужиткового мистецтва району, відтворення та збереження народних традицій.

Про виконання в районі Указу Президента України від 18 березня 2015 року  № 150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації. Галина Сухоруких повідомила, що на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації  перебуває 376 осіб, які отримали статус учасника бойових дій за участь в антитерористичній операції, у тому числі: троє осіб з інвалідністю та вісім сімей загиблих учасників АТО. В районі проводиться широка інформаційно - роз'яснювальна робота з питань забезпечення учасників АТО пільгами, санаторно - курортним лікуванням, психологічною реабілітацією, технічними та іншими засобами реабілітації. Інформація для учасників АТО розміщена на інформаційних стендах «Для демобілізованих військовослужбовців і членів їх родин - дієва допомога» в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, Скадовському відділі обслуговування громадян (сервісний центр) головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, Скадовській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості.

Учасникам АТО та членам їх сімей надавалася консультативна допомога, допомога в оформленні субсидії 79 сім’ям, державної соціальної допомоги, як малозабезпеченим - 3, допомоги при народженні дитини - 5, отримали безкоштовні ліки та першочергове зубопротезування – 8 осіб.

Велика увага приділяється соціальній та професійній адаптації демобілізованих. У Скадовській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості  були зареєстрованими 40 демобілізованих осіб - учасників АТО, які мали статус безробітного, 17 з яких звернулися з початку 2018 року. Допомога по безробіттю, згідно чинного законодавства, була призначена 34 особам. На теперішній час у Філії перебуває 14 осіб. Допомогу по безробіттю отримують 13. Станом на 01 вересня 2018 року 16 осіб навчаються за професіями: тракторист-машиніст категорії «А1» (трактори МТЗ, ЮМЗ - 5), тракторист-машиніст категорії «В1» (комбайнер - 1), водій автотранспортних засобів категорії «С» (грузові автомобілі - 8), електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування – 2. Вісім учасників АТО - за професією водій автотранспортних засобів категорії «С» та один - за професією тракторист-машиніст категорії «В1» (комбайнер) - закінчили навчання. До кінця поточного року планується провести навчання водіїв автотранспортних засобів категорії «Д» і «С». Збір заяв бажаючих продовжується.

У порядку контролю було розглянуто питання  про стан виконання в районі розпорядження голови районної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 400 «Про проект районної комплексної програми розвитку водного господарства Скадовського району на період до 2020 року», та протокольно про затвердження у новій редакції цільової комплексної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2017-2019 роки, про внесення змін до розпорядження голови районної державної адміністрації від 28 грудня 2016 року № 605 «Про проект Програми розвитку архівної справи у Скадовському районі на 2017-2021 роки» які члени колегії прийняли одноголосно.

Закриваючи засідання колегії, Сергій Павленко подякував усім присутнім за участь в обговореннях, та закликав до подальшої співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора