Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завершився II етап (обласний) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

Дата: 11.06.2018 15:13
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису   Фото без описуЗавершився II етап (обласний) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), який проходив у селі Красне Скадовського району з 5 по 10 червня 2018 року, організаторами якої були обласна державна адміністрація, комунальний заклад "Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді" Херсонської обласної ради.

 Відважні юнаки та дівчата з усіх районів та міст Херсонської області протягом п'яти днів навчалися військовій справі, з честю, наполегливістю і завзятістю пройшли всі труднощі і випробування. На березі Чорного моря вони долали природні перешкоди, рятували “постраждалих”, брали участь у військовому, мистецькому, туристичному вишколах, майстер-класах, виховних гуртках, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість. Щоденно підводились підсумки з певних видів змагань та нагороджувалися переможці.

Завершенням обласного етапу гри стала показова хода усіх учасників вулицями міста Скадовська до площі біля районного будинку культури ім.. Т.Г. Шевченка.

Голова Скадовської районної адміністрації Віктор Турик, звертаючись до присутніх від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації, від Скадовської районної державної адміністрацій та від себе особисто привітав з завершенням ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри, і наголосив: « Участь у грі підтверджує, що ви – справжні нащадки козацької нації, вольнолюбивої нації. У таких іграх ви не лише фізично гартуєтесь, але зміцнюєте свій дух, формуєте патріотичні почуття.» А також у своєму слові подякував організаторам гри за те, що вони обрали саме Скадовський район для проведення змагань та висловив сподівання, що «Джура» заякориться на Скадовщині та стане традиційним місцем проведення обласного етапу змагань.

Випробування залишились позаду, і джури з честю отримали заслужені нагороди. За підсумками всіх видів змагань визначилася трійка лідерів. Переможцем обласного етапу гри "Джура" став рій "Прикордонник" Каховського району, другу сходинку обійняв рій "Сміливий вітер" Скадовського району (чуні загальноосвітньої школи № 3 Івашин Андрій (ройовий), Миронець Тетяна, Дзюба Владислав, Берділо Ілля, Рищук Віталій, Бабич Богдан, Гришко Микола, Ластовець Владислав. Керівники: учитель фізичної культури і предмету "Захист Вітчизни" Коршун Олександр Михайлович та учитель фізичної культури Борисенко Андрій Дмитрович), третє місце посів рій "Іванівські гайдамаки" Іванівської селищної ради.

         Переможці змагань отримали від громадської організації «Ветеранів-воїнів АТО на Сході України» перехідну шаблю та булаву, а команда, що посіла ІІ місце, отримала сертифікат на 5-денну подорож до міста Львів у серпні місяці.

Бажаємо наснаги та витривалості рою Каховського району, котрий представить Херсонщину на ІІІ Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), який буде проходити в Київській області в м. Біла Церква.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора