Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м. Скадовську відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2018 15:12
Кількість переглядів: 475

Фото без опису Фото без опису                                  День пам'яті та примирення – пам'ятний день в Україні, встановлений Указом Президента України від 24 березня 2015 року № 169/2015. Він відзначається 8 травня з метою «гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».

08 травня 2018 року на Алеї Слави м. Скадовська було організовано заходи до Дня пам’яті та примирення, участь у яких взяли ветерани Другої світової війни, учасники війни на сході України, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, організацій та установ, громадськість, духовенство, ЗМІ.

Словами вдячності та поваги до всіх тих, кого навіки забрала війна і всіх, хто пройшовши горнило Другої світової війни, залишився живим розпочався цей меморіальний захід.

Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто, до всіх присутніх звернувся очільник району Віктор Турик: «Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали звільнення світу від нацизму, і низько вклоняємося їм за Перемогу! Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни. Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки, воїни АТО, які саме зараз захищають рідну землю на сході України, знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлопам’ятний день низько вклоняємося всім ветеранам, які подарували нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показали, як треба боротися, аби перемогти».

Очільник району подякував усім героям Другої світової війни та війни на сході України за героїзм, мужність, самовідданість, за те, що всі вони з рукою на серці щиро співають гімн України.

Після цього головою райдержадміністрації була оголошена хвилина мовчання на знак вшанування пам'яті всіх тих, хто не повернувся з війни.

Отцем Володимиром (Цяпкою) УГКЦ було проведено молебень за загиблими героями.

Пам’ятаємо!

Перемагаємо!

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора