Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 травня делегація Скадовського району прийняла участь у відкритті туристичного сезону на Кам'янській січі.

Дата: 02.05.2018 14:59
Кількість переглядів: 457

                             1 травня делегація Скадовського району прийняла участь у відкритті туристичного сезону на Кам'янській січі. Данний захід проходить третій рік поспіль за підтримки голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

Святкування розпочалося біля пам’ятного знаку кошовому отаману Костю Гордієнку з нагоди святкування 309-ої річниці з дня заснування Січі. Саме тут відбувся молебень заради миру і злагоди за участі представників різних конфесій та деномінацій.

Молитви зачитували Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, керуючий Херсонською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату; преосвященний Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський, керуючий Таврійскою єпархією Української автокефальної православної церкви; преподобний ієромонах Олексій, чину святого Василя Великого української греко-католицької церкви; отець Артем, вікарія парафії пресвятого серця Ісуса, римо-католицької церкви.

Крім духовенства, до заходу долучилися представники місцевої влади, народні депутати України та гості січі.

"Саме на Кам’янській Січі плекали козацьку славу та гартували волю. Тут народжувались рядки першої української Конституції. І зараз, через 309 років ми зібралися, щоб молитвою просити миру Україні. Дай Боже нам всіч на цих пагорбах мудрості, єдності і розуміння, що наша держава - Україна, за яку варто боротися ", - наголосив очільник області Андрій Гордєєв та подякував всім, хто долучився до відродження Кам'янської січі.

Після молебню усі учасники поклали квіти до пам’ятного знаку кошовому отаману Костю Гордієнку та його побратимів.

Наступним етапом було урочисте відкриття Туристичного сезону на Херсонщині. Святковий концерт розпочався виступом гурту Скадовського району «Калини цвіт».

У рамках святкування 309-ої річниці з дня заснування Кам’янської Січі   відбувся ІІІ обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт – 2018».

"Бажаю учасникам перемоги, але я впевнений що ви вже перемогли, бо вже тут. Не буде переводу українському роду!" - привітав маленьких козаків Андрій Гордєєв. 

Скадовський район на фестивалі, як і минулого року, представляли учні Улянівської загальноосвітньої школи, як здобули перше загальнокомандне місце та вибороли право представляти Херсонську область на Всеукраїнських змаганнях. З обласного етапу змагань юні козаки та козачки Скадовського району привезли 4 кубки за перші (із 6 видів програм) - місця вікторина, стрибки з місця, стрибки на скакалці, естафета.

 

Завітавши до виставкової палатки Скадовського району Андрій Гордєєв отримав від очильника району в подарунок оберіг оселі – маленького домовичка. «Хай цей маленький оберіг охороняє Вашу оселю та приносить Вам щасття в дім» -зазначив Віктор Турик.

Приємні враження від свята назавжди залишаться в пам’яті усіх хто був присутній на святі відкритті туристичного сезону на Кам'янській січі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора