Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Андрій Гордєєв про туристичний сезон та «футболізацію» на Херсонщині

Дата: 24.01.2019 14:58
Кількість переглядів: 1047

Під час звіту за підсумками 2018 року на телеканалі «ВТВ+» голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв розповів про туристичний сезон 2018: «Обсяги туристичних потоків в області у поточному році збереглися на тому ж високому рівні, що і в минулому – близько 3,5 млн туристів та відпочиваючих».

Крім українців, область відвідали громадяни Туреччини, Ізраїлю, Німеччини, США, Японії та інших країн світу. У 2018 році сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів виросла на 36,5% і становила близько 3,7 млн грн.

Андрій Гордєєв наголосив, що обласна влада працює над тим, щоб перетворити Херсонщину на туристичну мекку: здійснюється ремонт доріг у курортних напрямках, підвищується якість сервісу, розвивається аеропорт і реалізуються масштабні проекти. 

«Ми розробили на базі нашого Чорноморського узбережжя  (між Залізним портом, Приморським та Лазурним) зону рекреації. Цей проект ми  називаємо «Херсонське Батумі». Його презентація відбулася на Таврійських горизонтах. Принцип такий: кожна фізична особа матиме змогу придбати там квартиру чи апартаменти. Стартова ціна забудови, яку ми пропонуємо всім інвесторам,  350$ за квадратний метр. Це рівень 5-ти зіркових готелів. Впевнений, що на теренах Чорноморського та Азовського узбереж такі масштабні проекти є лише на Херсонщині», - розповів голова облдержадміністрації.

Під час телеефіру говорили про «футболізацію» Херсонщини. Адже крім туристичної привабливості регіону, обласна влада турбується і про здоров’я місцевих жителів, а особливо підростаючого покоління.

«Найбільше задоволення отримую, коли ми відкриваємо нові спортивні майданчики у районах і кажемо дітям «Слава Україні!», а вони кричать у відповідь «Героям слава!». Це найкраща винагорода за роботу. Ми покращуємо спортивну інфраструктуру для того, щоб наші діти займалися футболом на якісних майданчиках з хорошим інвентарем. На наступний рік перед управлінням з питань фізичної культури та спорту поставлено завдання створити першу футбольну академію у місті Херсон. Це буде зовсім інший підхід до тренування діточок», - поділився голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який також є головою Херсонської обласної федерації футболу.

Довідково: Майданчики зі штучним покриттям будувалися та реконструювалися у рамках проекту «Розвиток в області мережі сучасних спортивних споруд» і програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». У 2018 році в області розпочалося будівництво додаткових 12 майданчиків зі штучним покриттям, а на 2019 рік заплановано ще 20-25 спортивних майданчиків, переважно в сільській місцевості.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора