Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У райдержадміністрації заслухали звіт Лазурненського виконавчого комітету щодо готовності до оздоровчо-курортного сезону та проведену роботу з призову на строкову військову службу весняної кампанії 2019 року

Дата: 19.06.2019 14:51
Кількість переглядів: 624

Фото без опису       13 червня 2019 року під керівництвом голови РДА Віктора Турика та за участю представників районної державної адміністрації, відбулася нарада- звіт на якій обговорили ситуацію про готовність смт. Лазурне до оздоровчо-курортного сезону та проведену роботу з організації призову на строкову військову службу весняної кампанії 2019 року.

На порядок денний було винесено наступні питання:

1. Готовність до оздоровчо-курортного сезону 2019 року у селищі Лазурному.

2. Готовність підприємств та установ житлово-комунального господарства до оздоровчо-курортного сезону.

3. Про погодження місць розміщення рятувальних постів надавачам послуг з водних атракціонів.

4. Про проведену роботу з призову на строкову військову службу весняної кампанії 2019 року.

Відкриваючи нараду голова районної державної адміністрації Віктор Турик наголосив, що до Лазурненської селищної ради неодноразово направлялись листи з проханням надати інформацію про готовність до курортно-оздоровчого сезону 2019 року, але було отримано відповіді невичерпні. Крім того, на засіданні колегії районної державної адміністрації, яке відбулось в травні і на якому розглядалось питання готовності району до курортно-оздоровчого сезону, голова Лазурненської селищної ради Сергій Бєлік був відсутній. Тому, й було вирішено зібрати цю нараду, з метою координації дій між РДА та Лазурненською селищною радою, задля проведення на належному рівні курортно-оздоровчого сезону та безпечного функціонування об’єктів житлово комунального господарства.

Щодо готовність до оздоровчо-курортного сезону 2019 року у смт. Лазурному, селищний голова Сергій Бєлік повідомив, що Лазурненською селищною радою вжито заходів щодо підготовки смт Лазурне до початку курортно-туристичного сезону і стабільного функціонування упродовж його проведення, а саме виконавчим комітетом селищної ради було прийнято ряд рішень по забезпеченню підготовки та поліпшення благоустрою і санітарного стану смт Лазурне до туристично-курортного сезону 2019 року. Виконавчим комітетом селищної ради проводиться робота щодо забезпечення розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності відповідно до вимог містобудівного і земельного законодавства. Виконавчим комітетом селищної ради проводиться робота щодо організації належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд і об'єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико - культурного та іншого призначення відповідно до вимог чинного законодавства.

Перший заступник голови РДА Сергій Павленко зауважив, що вищезазначена інформація не надходила до районної державної адміністрації і наголосив на необхідності отримання інформації про готовність до оздоровчо-курортного сезону 2019 року у смт. Лазурному у найкоротший термін.

         Про готовність підприємств та установ житлово-комунального господарства до оздоровчо-курортного сезону Сергій Якович зазначив, що у квітні 2019 року КП «Очисні споруди смт Лазурне» проведено санітарну обробку водонапірних башт. У травні 2019 року Держпродспоживслужбою взято проби води. Проведено тендер на послуги з прибирання та підмітання вулиць, утилізацію сміття та поводження із сміттям  (вивіз твердих побутових відходів), на даний час триває період прийому оскаржень. Проводиться робота щодо роботи очисних споруд з урахуванням сезонного рекреаційного навантаження упродовж курортно-туристичного сезону. Робота очисних споруд знаходиться на стадії готовності. На даний час КП «Очисні споруди смт Лазурне» заключає договори з приймання та очистки стічних вод з закладами відпочинку і оздоровлення, які знаходяться на території смт Лазурне.

         Заступник голови районної державної адміністрації Надія Сєркова рекомендувала перевірити укладання договорів з КП «Очисні споруди смт Лазурне» на відкачку та перевезення стічних вод з власниками вигрібних ям, оздоровчими закладами, приватними підприємцями. Дотримуватись заходів «Про стан готовності до курортно-туристичного сезону». Укласти Договір з лабораторією для завчасного контролю за станом питної води.

         З третього питання, Сергій Бєлік повідомив, що за рішенням Лазурненської селищної ради від 19.04.2019 року №728 об’єкт благоустрою «Комунальний пляж» для обслуговування та утримання в належному санітарному стані, забезпечення порятунку життя відпочиваючих на воді закріплено за КП «Лазурне». КП «Лазурне» укладено договір №52 від 07.05.2019 року на постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування державною аварійно-рятувальною службою об’єкта. Згідно рішення Лазурненської селищної ради укладено договори та надано в оренду підприємцям доріжки для водних атракціонів, на що Надія Миколаївна зауважила - укладати договори та надавати в оренду доріжки для водних атракціонів селищна рада не мала права, а дозволи для надання в оренду надає комісія ТЕБ та НС, а відділом юридичної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату районної державної адміністрації надано висновки про незаконність рішення Лазурненської селищної ради щодо укладення договорів та надання в оренду підприємцям доріжки для водних атракціонів.

Щодо роботи з призову на строкову військову службу весняної кампанії 2019 року, заступник голови РДА Михайло Бословяк зазначив, що призову на строкову військову службу підлягає 51 військовозобов’язаний, на сьогоднішній день не відправлено на строкову військову службу жодного. Тому робота з оповіщення військовозобов’язаних проводиться формально, і зауважив на необхідності посилення роботи в цьому напрямку.

За результатами наради було вирішено організувати наступного тижня нараду з цих питань, на якій заслухати інформацію щодо усунення недоліків готовності оздоровчо-курортного сезону на території Лазурненської селищної ради та до подальшої координації дій задля безпечного проведення курортно-оздоровчого сезону, адже туристична сфера є пріоритетною для господарства району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора