Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 29.05.2018 14:49
Кількість переглядів: 626

Фото без опису Фото без опису                        23 травня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району,  ЗМІ.

Відкривши засідання, Віктор Турик ознайомив всіх присутніх з переліком питань, які були винесені на розгляд колегії районної державної адміністрації, а саме:

  1. Про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району за січень-березень 2018 року.
  2. Про стан підготовки до проведення курортно-туристичного сезону 2018 року у Скадовському районі.
  3. Про підсумки роботи житлово-комунального господарства щодо проведення опалювального сезону 2017-2018 року та роботу виконавчих комітетів місцевих рад району в межах делегованих повноважень з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в Скадовському районі до наступного опалювального сезону.
  4.  Про стан виконання у районі регіональної цільової програми “Електронна охорона здоров'я”.
  5. Про підсумки оздоровлення  та відпочинку дітей у 2017 році і підготовку до оздоровчого сезону 2018 року.
  6. Про стан підготовки до пожежонебезпечного періоду 2018 року у Скадовському районі та визначення пріоритетних завдань з урахуванням недоліків, допущених у ході виконання протипожежних заходів протягом пожежонебезпечного періоду 2017 року.
  7. Про стан та перспективи розвитку фізичної культури і спорту у Скадовському районі.
  8. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 03 червня 2016 року № 288 “Про організаційні заходи щодо збереження полезахисних лісових смуг на території району”

Під час колегії доповідачами та співдоповідачами була представлена вичерпна інформація з питань порядку денного засідання. Деяким питанням була приділена особлива увага, зокрема, стану підготовки до проведення курортно-туристичного сезону 2018 року у Скадовському районі та оздоровчого сезону 2018 року.

Про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району за січень-березень 2018 року доповідала начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації. Ольга Підгайна зазначила, що протягом звітного періоду першочергову увагу у роботі структурних підрозділів райдержадміністрації та інших місцевих органів виконавчої влади було зосереджено на підвищенні ефективності виконання завдань, передбачених Програмою економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2018 рік, що забезпечило стабільну роботу основних галузей реального сектору економіки району та отримано позитивні темпи росту за їх основними показниками.

Про стан підготовки до проведення курортно-туристичного сезону 2018 року у Скадовському районі інформувала також Ольга Підгайна, яка довела до відома присутнім інформацію щодо ґрунтовної підготовчої роботи проведеної райдержадміністрацією з метою організації та якісного проведення курортно-оздоровчого сезону. Під час доповіді також було зазначено, що з метою популяризації туристичної галузі району, заплановано проведення низки фестивалів у Скадовському районі на 2018 рік таких як Всеукраїнський благодійний фестиваль “Чорноморські ігри”, Всеукраїнський юнацький конкурс “Джаз над морем”, “Чорноморський зорепад”, “Смажений бичок” та інші.

Про підсумки роботи житлово-комунального господарства щодо проведення опалювального сезону 2017-2018 року та роботу виконавчих комітетів місцевих рад району в межах делегованих повноважень з підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери в Скадовському районі до наступного опалювального сезону доповіла т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації. Євгенія Лісовська зазначила, що за підсумками роботи господарського комплексу району за минулий осінньо-зимовий період, місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на належному рівні було скеровано  організаційно-господарську діяльність усіх об'єктів господарювання на виконання заходів з підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 року. Об’єкти та мережі енергозбуту та електричні мережі району та районної дільниці Каланчацького міжрайонного управління ПАТ «Херсонгаз» працювали стабільно, тиск газу в розподільчих системах району підтримувався на рівні, вчасно було проведено необхідне технічне обслуговування та капітальний ремонт систем газопостачання. Завдяки своєчасно вжитим заходам, професійній координації роботи відповідних комунальних підприємств та служб району забезпечено підготовку об’єктів і закладів соціальної сфери району, наявного житлового фонду, інженерної і дорожньої інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 року.

Щодо четвертого питання «Про стан виконання у районі регіональної цільової програми «Електронна охорона здоров’я» на 2017-2020 роки» доповіла Ольга Підгайна. Вона повідомила, що основні заходи щодо впровадження регіональної цільової програми  «Електронна охорона здоров’я»  на 2017-2020 роки виконанні, а лікарські амбулаторії комунального закладу «Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги» підготовленні до початку впровадження реформи.

Наступним доповідачем була начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації - Галина Сухоруких, яка доповіла про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році і підготовку до оздоровчого сезону 2018 року. За результатами 2017 року в районі за рахунок районного, міського, сільських та селищного бюджету, оздоровленням та відпочинком охоплено  3717 дітей шкільного віку. Разом з тим, у 2017 році не виділяли коштів на оздоровлення та відпочинок дітей сільські ради: Михайлівська, Новомиколаївстка, Олександрівська, Тарасівська, Широківська, Шевченківська, Приморська, Улянівська. Більш активну позицію у вирішенні оздоровлення дітей займають: Скадовська міська рада, Лазурненська селищна рада, Благодатненстка та Володимирівська сільські ради.

За пропозицію члена колегії Керекилиці Анатолія Івановича 6-8 питання розглянули протокольно.

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої плідної співпраці задля розвитку та процвітання Скадовщини, Херсонщини та України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора