Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ліквідація африканської чуми свиней в с. Приморське та в с. Тарасівка Скадовського району

Дата: 30.10.2018 14:47
Кількість переглядів: 942

Фото без опису        25 жовтня 2018 року в районній державній адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика. На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії було обговорено питання виконання плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней в с. Приморське та в с. Тарасівка Скадовського району, виконання вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, дотримання Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України. Також Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією було отримано експертні висновки Херсонської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини ім. професора Л.С. Ценковського, які підтверджують відсутність вірусу «африканська чума свиней» в особистих селянських господарствах с. Приморське та с. Тарасівка в яких стався падіж поголів’я свиней. Зазначені експертні висновки стали підставою для прийняття рішення про зняття карантину із с. Приморське Приморської сільської ради та с. Тарасівка Тарасівської сільської ради Скадовського району.

Було обговорено питання дозволу розведення, вирощування, утримання забою та реалізації свиней та продукції свинарства в особистих селянських господарствах с. Приморське та с. Тарасівка, яке можливе лише через шість місяців після зняття карантину з дотриманням необхідних ветеринарно-санітарних заходів.

Окрім цього, на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії було прийнято іншу низку рішень направлених на недопушення спалаху хвороби «африканська чума свиней» в Скадовському районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора