Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 червня – День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 25.06.2018 14:46
Кількість переглядів: 818

                                  Щороку 22 червня в Україні вшановується пам’ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга Світова війна.

Горем і біллю у кожну українську родину увірвалася ця жахлива трагедія. Нам, нащадкам, справжніх героїв, залишається зберегти пам’ять про тих, хто здобув перемогу у найкровопролитнішій війні XX століття.

22 червня 2018 року на Алеї Слави м. Скадовська було організовано заходи до Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, участь у яких взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, організацій та установ, військовослужбовці, громадськість, духовенство, ЗМІ.

До всіх присутніх від імені голови Скадовської районної державної адміністрації Віктора Турика та від себе особисто звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Павленко: «Рано вранці 22 червня 1941 року без оголошення війни фашистська Німеччина напала на нашу державу, завдавши масованого удару по військових і стратегічних об'єктах і багатьом містам. Так почалася страшна боротьба, яка тривала 1418 днів і ночей. У важкій кровопролитній війні відбулося звільнення народів Європи від фашистського панування і  розгром гітлерівських військ. У цей день всі ми вклоняємося тим, кому випала доля на власні очі побачити жахіття тих подій. Вічна слава і шана усім, хто боровся і продовжує боротися за мир в Україні»

Під час заходу усі присутні хвилиною мовчання вшанували вічну пам’ять  і славу  героїв, загиблих  під час війни та здійснили покладання квітів до Пам’ятника невідомому солдату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора