Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували козацькі традиції

Дата: 05.05.2018 14:42
Кількість переглядів: 542

Фото без опису     Фото без опису         Протягом трьох днів з 3 по 5 травня на місцевості Цукури проходив I (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) Українського козацтва. На районні змагання прибуло 13 команд загальноосвітніх шкіл Скадовського району.

Організатори гри “Сокіл” (“Джура”) ставили собі за мету прищепити підростаючому поколінню найкращі якості захисника Вітчизни, гордість за неї та за героїчну історію нашого народу, так як національно-свідома, патріотично налаштована молодь – це надія України, запорука її достойного майбутнього.

“Сокіл” (“Джура”) – один із важливих елементів як патріотичного, так і спортивного, фізичного виховання дітей та молоді.

Програмою змагань було передбачено 10 конкурсів: «Добре діло», «Впоряд», «Пластун » («Чумацький шлях»), «Перетягування линви», «Влучний стрілець», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Рятівник», «Ватра» («В колі друзів»), «Таборування», «Відун».

Учні закладів загальної середньої освіти району мали можливість проявити себе не лише у спортивних змаганнях, а й у вікторині на знання історії українського козацтва, творчому конкурсі.

До вимогливого журі входили представники військового комісаріату, Скадовської самооборони, працівники дитячо-юнацької спортивної школи та Центру дитячої та юнацької творчості.

За результатами конкурсу переможцями стали:

I місце здобула Скадовська ЗОШ №3,

II місце дісталось ОЗ СНВК «Академічна гімназія»,

III місце виборола Олександрівська ЗОШ.

На закритті змагань був присутній голова Скадовської  районної державної адміністрації – Віктор Турик, який нагородив переможців та  подякував усім командам і організаторам за участь та проведення заходу, побажав нових перемог та звершень: «Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто, вітаю вас з завершенням І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Зберігаючи славні традиції своїх предків, ви робите шляхетну справу – гартуючи дух і тіло, творите сильне незламне покоління захисників України. Своїм власним прикладом ви надихаєте своїх однолітків, та й дорослих, долучатися до здорового способу життя, духовно збагачуватися і розвиватися фізично. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, незламної волі та нових звершень. Слава Україні!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора