Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 204-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка сьогодні на Скадовщині відбулися урочистості.

Дата: 13.03.2018 14:36
Кількість переглядів: 565

Фото без описуЩороку на початку весни український народ вшановує свого безсмертного пророка – Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня Україна відзначила 204-у річницю від дня народження Великого Кобзаря, а 10 березня – 157-у роковину смерті.

12 березня 2018 року в м Скадовську за участі голови районної державної адміністрації Віктора Турика, працівників структурних підрозділів райдержадміністрації, школярів, громадськості відбулись районні урочистості з нагоди вшанування видатного українського поета і художника, прозаїка і етнографа Т.Г. Шевченка.

«Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Для нас Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності.  Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він є потужним джерелом національної свідомості, символом України.  Його думи, вірші, пісні зігріті гарячою любов’ю до Батьківщини, пройняті щирою ненавистю до ворогів і гнобителів нашого народу. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною» - звернувся до усіх присутніх голова районної державної адміністрації Віктор Турик.

Шануючи Кобзаря присутні вклонилися йому до землі за його безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі і добробуту та поклали квіти до підніжжя його пам’ятника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора