Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На честь 100-річчя створення військового флоту у Скадовському районі підняли прапор ВМС України

Дата: 02.05.2018 14:11
Кількість переглядів: 453

Фото без опису Фото без опису                            29 квітня 1918 року відбулася надзвичайно важлива історична подія в історії українського флоту. Спираючись на рішення делегатів корабельних команд і настрої українських моряків та офіцерів, весь Чорноморський флот був проголошений флотом УНР і видано наказ урочисто підняти українські прапори.

Це рішення підтримала й виконала абсолютна більшість кораблів Чорноморського флоту, а ті команди, які перебували під впливом більшовиків, поспішно евакуювали свої кораблі із Севастополя до Новоросійська. День 29 квітня став справжнім тріумфом національної волі, на довгі роки ставши святом Українського Державного Флоту.

Через 100 років уся Україна відзначає День підняття українських прапорів на Чорноморському флоті і Свято Українського Чорного Моря, урочисті заходи не оминули і Херсонщину, а саме Скадовський та Чаплинський райони.

На території військово-морської частини, яка базується на території Скадовського району, відбулись урочисті заходи присвячені 100-річчю за участі морських піхотинців, мешканців району, керівництва району та обласного військового камісара, голови Новомиколаївської сільської ради та колективу естрадного танцю районного будинку культури «Провінційний балет».

Фото без опису                    Фото без опису

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся керівник району Віктор Турик, який передав вітання від голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, всієї громади Скадовського району, Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто і побажав військовим мирного неба, успіхів у їх справі, сімейного затишку та благополуччя: «29 квітня 1918 року моряки присягнули на вірність українському уряду і підняли над кораблями синьо-жовтий прапор, так і ви сьогодні вірні своїй присязі готові захищати під нашим прапором Батьківщину».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора