Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 28.03.2019 14:04
Кількість переглядів: 989

Фото без опису27 березня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

На засідання колегії райдержадміністрації розглядались найбільш актуальні та нагальні питання життєдіяльності Скадовщини. Сьогоднішнє засідання було присвячене розгляду таких питань:

          1. Про роботу місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо погашення заборгованості із заробітної плати за результатами 2018 року та затвердження плану заходів щодо її ліквідації;

               2. Про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2018 рік за підсумками року

                 3. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 травня 2018 року № 211 «Про стан та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в Скадовському районі»

З першого питання звітувала начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Галина Сухоруких, яка поінформувала, що протягом 2018 року районною державної адміністрацією було проведено низку заходів щодо забезпечення своєчасної, не нижче визначеного законодавством мінімального розміру оплати праці та погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій розташованих на території району.

Контроль за станом виплати заробітної плати, легалізацією трудових відносин та дотриманням мінімальних гарантій у сфері оплати праці здійснює тимчасова комісія з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних  гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат. Протягом 2018 року в районі підготовлено та проведено 21 засідання тимчасової   комісії, на яких заслухано 98 суб’єктів господарської діяльності району, з них: 45 суб’єктів господарювання які нараховують заробітну плату менше мінімального розміру або нижчу середньогалузевого показника, 20 суб’єктів господарювання у яких були виявлені без оформлення трудових відносин у відповідності до чинного законодавства  наймані працівники та на 6 засіданнях комісії було заслухано керівників   ДП «Скадовський морський торговельний порт» стосовно питань розвитку порту та погашення заборгованості  із виплати заробітної плати працівникам підприємства, 27 суб’єктів господарювання у яких є заборгованість по  ЄСВ.

  Станом на 01 січня 2018 року заборгованість з оплати праці на державному підприємстві «Скадовський морський торговельний порт» була відсутня. Проте, на підприємстві склалася важка фінансова ситуація, що вплинула на виникнення та збільшення боргів із виплати заробітної плати. За  даними  Головного управління статистики в Херсонській області станом на  01 квітня 2018 року заборгованість із виплати заробітної плати на даному підприємстві становила 42,2 тис.грн, а на 01 січня 2019 року збільшилась в десятки разів та склала 902,7 тис. грн.

             Ситуацію, що склалась на державному підприємстві «Скадовський морський торговельний порт» із заборгованістю з оплати праці прокоментував т.в.о. директора ДП «Скадовський морський торгівельний порт» Литвиненко Олександр Іванович. Причиною виникнення заборгованості було призупинення роботи компанії по перевантаженню зовнішньо - торговельних та транзитних вантажів (металобрухту) через Скадовський морський торговельний порт, відсутність достатніх глибин для заходу суден під завантаження. Протягом останніх 4 років підприємство постійно мало заборгованість перед працівниками по заробітній платі, але за сприяння Міністерства інфраструктури України, обласної, районної державної адміністрації, порту щорічно надавалась безповоротна фінансова допомога іншими портами, яка спрямовувалась на погашення заборгованості по заробітній платі та сплати ЄСВ. У 2019 році адміністрацією порту не було розроблено та подано до Міністерства інфраструктури України ні фінансового плану ні плану розвитку підприємства. 

           На даний час Скадовським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області  проводиться опис всього рухомого складу майна, який не задіяний та виведений з експлуатації, є аварійним та буде виставлено на продаж для погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками порту, щоб призупинити нарощування боргів. Органами Державної фіскальної служби та Виконавчої служби накладено арешт на рахунки порту, всі надходження автоматично перераховуються на сплату єдиного соціального внеску. Фондом державного майна України проводиться робота по наданню портопункту Хорли в оренду суб?єктам господарювання на 20 років. У травні-червні 2019 року  після скорочення працівників, Міністерством планується погодити структуру порту м.Скадовськ  від 8 до10 осіб  та також передати майно в оренду. Від оренди очікується надходження щомісячно у сумі 200 тис.грн.

            Колегія наголосила на необхідності посилення координації дій по вирішенню цього питання між ДП «Скадовський морський торговельний порт», Скадовською районною державною адміністрацією, Херсонською обласною державною адміністрацієб та Міністерством інфраструктури України.

З другого питання доповідала начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольга Підгайна, яка зауважила, що протягом 2018 року першочергову увагу у роботі структурних підрозділів районної державної адміністрації та інших місцевих органів виконавчої влади було зосереджено на підвищенні ефективності виконання завдань, передбачених Програмою економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району. У звітному періоді забезпечено стабільну роботу основних галузей реального сектору економіки району та отримано позитивні темпи росту за їх основними показниками.

У порядку контролю було розглянуто про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 травня 2018 року № 211 «Про стан та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в Скадовському районі».

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях, та закликав до подальшої співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора