Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Напад та захоплення українських моряків та кораблів - це надзвичайна подія вперше за 4,5 роки російської агресії – Президент України

Дата: 28.11.2018 14:03
Кількість переглядів: 898

Фото без описуНапад та захоплення російськими військовими українських моряків та кораблів, що відбувся 25 листопада в Керченській протоці, це надзвичайна подія, яка відбулася вперше за 4,5 роки російської агресії. І загроза повномасштабного російського  вторгнення в Україну залишається. Про це Президент Петро Порошенко сказав в інтерв’ю українським телеканалам.

«Насправді те, що відбулося 25 листопада – це надзвичайна подія вперше за 4,5 роки російської агресії. Офіційно, без будь-якого зривання шевронів, без «зелених чоловічків» російські військові кораблі у величезній кількості атакували кораблі Збройних Сил України», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, було необхідним запровадження воєнного стану. Цю пропозицію спочатку вніс Воєнний кабінет, потім Рада національної безпеки і оборони, де це було проголосовано одноголосно. «Безумовно я не міг чекати ні хвилини. І я звернувся до Верховної Ради з вимогою щодо скликання позачергової сесії Верховної Ради України і вніс той проект Указу, який був підготовлений Воєнним кабінетом, і розглянутий і одноголосно прийнятий на засіданні РНБО», - сказав Петро Порошенко та подякував Парламенту за підтримку цього рішення.

Президент особливо наголосив, що українські кораблі діяли у чіткій відповідності з міжнародним правом, у чіткій відповідності з нашою двосторонньою угодою про використання Чорного і Азовського морів. Про свої дії вони повідомили заздалегідь, чітко дотримуючись вказівок trafic-контроля Керчі, які наказали їм розміститися в певній зоні акваторії і чекати подальших вказівок щодо черги для проходу каналом Керченської протоки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора