Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З випускниками шкіл Скадовського району проведено профорієнтаційну роботу щодо вступу до військових навчальних закладів

Дата: 11.02.2019 13:42
Кількість переглядів: 1043

Фото без опису   Складовою системи національного виховання є військово-патріотичне, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання Української держави. Воно покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

Тож, 08 лютого 2019 року в районному будинку культури ім. Шевченка, при сприянні Скадовської районної державної адміністрації, відбулася зустріч випускників загальноосвітніх закладів Скадовського району з представниками військової частини А 2845, які надали інформацію про переваги та особливості військової служби у Збройних Силах України, про умови прийому на контрактну військову службу, правила відбору та вимоги до претендентів, надали вичерпну інформацію про можливе місце служби, військові професії і посади, в тому числі і для жінок, грошове та матеріальне забезпечення, умови проживання, соціальні гарантії та можливості подальшого навчання, а також запросили випускників до вступу у військовий вищій навчальний заклад Харківський національний університет повітряних сил ім . Івана Кожедуба.

Перед учнями 10-11 класів загальноосвітніх закладів району виступив заступник командира з морально-психологічного забезпечення військової частини А 2845, лейтенант Артем Герасименко, який надав учням (потенційним майбутнім абітурієнтам) ґрунтовну інформацію щодо спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців та умов вступу до університету ознайомив присутніх з історією створення закладу, умовами проживання курсантів та престижністю професії. Особливу увагу було наголошено на тому, що саме в стінах військових вищих навчальних закладів здобувають фах майбутні видатні українські полководці.

Наприкінці зустрічі голова районної державної адміністрації Віктор Турик наголосив: «Вибір професії є однією зі складових нашого повноцінного та щасливого буття. Це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Вступ до вищого навчального закладу є для вас важливим життєвим проектом, над яким ви працюєте разом з вчителями та батьками. Загроза державній цілісності та суверенітету країни стали причиною того, що багато українців переглянули своє ставлення до захисників Вітчизни Професія військового – одна з найпочесніших. Військовослужбовці стоять на варті миру та спокою. Разом із витривалістю та незламністю вони несуть у своєму серці добро, патріотизм та чесність, що змушує усіх людей із повагою ставитися до них. Тому кожному з нас потрібно рівнятися на них, і хто має бажання захищати Батьківщину повинен стати військовим. Немає більш благородної місії, ніж захист свого народу і Батьківщини. Тож впевнений, що ті з вас, хто обере професію військового, гордо нестиме звання захисника своєї країни!»

Зустріч пройшла у щирій та доброзичливій атмосфері, на закінчення зустрічі представники військової частини відповіли на запитання майбутніх випускників, роздали інформаційні буклети та зазначили, що до навчання запрошуються не лише хлопці, а й дівчата.

Тож бажаємо випускникам досягти успіху в усьому, що запланували, вступити до омріяних навчальних закладів і здобути улюблені професії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора