Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 червня 2019 року відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 27.06.2019 13:27
Кількість переглядів: 637

Фото без опису  Гучними оплесками та щирими привітаннями розпочалося сьогоднішнє засідання колегії районної державної адміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

Голова районної державної адміністрації Віктор Турик урочисто привітав нашу землячку, мешканку села Таврія –Косенко Марину Петрівну, якій присвоєно почесне звання «Мати героїня» , яка народила та виховала десятеро дітей.

Нагадаємо, що почесне звання “Мати-героїня” є найвищою формою нагородження жінок за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань родини, материнства і дитинства. Це почесне звання присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі всиновлених.

На порядку денному засідання колегії районної державної адміністрації виносилися 4 питання :

1.Про підготовку агропромислового комплексу Скадовського району до збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур у 2019 році

2.Про актуальні питання та перспективи розвитку народної творчості клубних закладів району

3. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 26 лютого 2015 року № 80 «Про стан виконання завдань щодо належного медичного та соціального забезпечення військовослужбовців»

4. Звіт виконавчого комітету Лазурненської селищної ради щодо готовності до оздоровчо-курортного сезону 2019 року.

З першого питання звітував начальник відділу агропромислового комплексу районної державної адміністрації Дмитро Коваленко:

«У поточному році з метою збільшення обсягів виробництва зерна та виконання показників економічного і соціального розвитку Скадовського району, прогнозується отримати валове виробництво зерна у всіх категоріях господарств в обсязі 127,7 тис. тонн, у тому числі озимої пшениці – 44,8 тис. тонн. Також передбачено виробити 33,9 тис. тонн ячменю, 19,0 тис. тонн рису, 29,4 тис. тонн кукурудзи на зерно.

За прогнозованими даними належить зібрати 24,9 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур, крім того, ріпаку – 1,5 тис. га.

На теперішній час у районі налічується 206 одиниць зернозбиральних комбайнів, у тому числі в сільгосппідприємствах – 46 одиниць, у фермерських господарствах – 14 одиниць, у господарствах населення – 146 одиниць. Під час збирання ранніх зернових та зернобобових культур у районі буде задіяно 165 одиниць зернозбиральних комбайнів. При цьому сезонне навантаження на один зернозбиральний комбайн складе 161,2 га при нормі 196,0 га.

Для приймання зерна підготовлено 15 зернотоків для його зберігання та доробки.

В аграрному секторі району проводиться робота щодо забезпечення працюючих безпечними умовами праці, попередження виробничого травматизму, виконання вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці, пожежної безпеки. »

«Головною проблемою розвитку клубних закладів,-почав свій виступ т.в.о. начальника відділу культури районної державної адміністрації Шептухін В.І., - є недостатність спеціалістів: хореографів, театралів, методистів та відсутність житла для цих спеціалістів у сільський місцевості. У зв’язку з плинністю та скороченням кадрів в установах культури, переважно з причин зменшення заробітної плати або відсутності коштів на утримання цих закладів, нагальною потребою є підвищення кваліфікації та перепідготовка фахівців. В клубних закладах Скадовського району працює 124 чоловіка, з них 70 — культпрацівників, 21 – мають вищу освіту, інші - спеціалізовану та непрофільну освіту. Нажаль в сільських клубних закладах майже не працюють культпрацівники-жанровики, що негативно впливає на розвиток культури на селі та зайнятість у гуртках художньої самодіяльності.

Питання діяльності закладів культури на селі сьогодні серед пріоритетів у роботі органів державної влади, місцевого самоврядування.

Не зважаючи на обмежені фінансові можливості, є позитивні зміни у ставленні до сфери культури деяких керівників місцевих рад: Лазурненської селищної, Широківської, Улянівської, Благодатненської, Тарасівської, Красненської, Таврійської та Володимирівської сільських рад.

Є і гарні приклади примноження і розвитку культури в сільській місцевості. За звітний період 2019 року творчі колективи клубних закладів району взяли участь більш ніж у 35 заходах районного рівня, понад 14 заходах обласного рівня та у 8 заходах Всеукраїнського рівня. Особливо хотілось би відмітити досягнення творчих колективів Лазурненської селищної ради  (вокальний ансамбль «Вербиченька», танцювальний колектив «Ритми», фольклорний ансамбль «Бабусі», спорт-клуб «Maximus», директор сільського будинку культури  В.П.Демчук), Михайлівської сільської ради (народний мішаний квартет «Калини цвіт», керівник А.Токарчук), Антонівського сільського будинку культури (команда «КВН «Хомяки», керівник В.Коваленко), Красненської сільської ради (вокальний ансамбль «Райдуга», керівник Л.Говорущенко), творчі колективи Широківського будинку культури (директор О.Бугаєнко).»

З третього питання доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Сухоруких Г.О., яка зауважила, що на обліку в управлінні  перебуває 409 осіб, які отримали статус учасника бойових дій за участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, у тому числі: вісім осіб з інвалідністю та вісім сімей загиблих учасників АТО/ООС. Всі анкетні дані внесені до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

 Міською, селищною та сільськими радами району на 2019 рік прийнято програми щодо соціального захисту військовослужбовців та їх сімей, якими передбачено 209,4 тис. грн., а саме: 194,4 тис. грн. – на виплату матеріальної допомоги та 15,0 тис. грн. – на пільги з житлово-комунальних послуг (водовідведення, вивіз побутових відходів, водопостачання). Станом на 01 червня поточного року за рахунок місцевих бюджетів матеріальну допомогу отримало 27 сімей на суму 19,4 тис. грн, 60 сім’ям надано продукти харчування на суму 13,9 тис. грн. Робота в цьому напрямку продовжується.

В районі проводиться широка інформаційно - роз'яснювальна робота з питань забезпечення учасників АТО/ООС пільгами, санаторно - курортним лікуванням, психологічною реабілітацією, технічними та іншими засобами реабілітації.

За санаторно – курортним лікуванням до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації звернулося 16 учасників операції об’єднаних сил, з них три особи з інвалідністю. На всіх оформлено заявки на забезпечення санаторно-курортним лікуванням у 2019 році.

З метою проведення оздоровчого сезону у 2019 році управлінням праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації ведеться персоніфікована база даних дітей учасників АТО/ООС, які проживають на території Скадовського району, у якій значиться 113 дітей віком від 7 до 17 років.

На фінансування літньої кампанії оздоровлення у поточному році з районного та місцевих бюджетів заплановані кошти у сумі 385,2 тис. грн, що на 3,7% більше ніж у 2018 році (371,5 тис. грн), з них 198,0 тис. грн - кошти районного бюджету. Станом на 20 травня 2019 року на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій влітку 2019 року Скадовська міська рада виділила 100,0 тис .грн, Лазурненська селищна рада – 70,0 тис. грн, Антонівська сільська рада - 11,2 тис. грн, Володимирівська сільська рада – 6,0 тис. грн. Протягом оздоровчого сезону 2019 року визначено охопити оздоровленням та відпочинком не менше 100 відсотків дітей учасників бойових дій операції об’єднаних сил.

          Виконкомами місцевих рад забезпечено пільгове та безкоштовне перебування дітей учасників бойових дій операції об’єднаних сил в дошкільних навчальних закладах. Протягом поточного року 37 дітей безкоштовно та 3 дитини на пільгових умовах відвідували дошкільні дитячі заклади.

Таким чином, для успішної реалізації виконання в районі розпорядження голови районної державної адміністрації щодо належного медичного та соціального забезпечення військовослужбовців необхідна і надалі серйозна увага з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

У своєму звіті голова Лазурненської селищної ради зазначив:»Лазурненською селищною радою вжито заходів щодо підготовки смт Лазурне до початку курортно-туристичного сезону і стабільного функціонування упродовж його проведення, а саме виконавчим комітетом селищної ради було прийнято ряд рішень по забезпеченню підготовки та поліпшення благоустрою і санітарного стану смт Лазурне до туристично-курортного сезону 2019 року.

За рішенням Лазурненської селищної ради від 19 квітня 2019 року №728 об’єкт благоустрою «Комунальний пляж» для обслуговування та утримання в належному санітарному стані, забезпечення порятунку життя відпочиваючих на воді закріплено за КП «Лазурне». КП «Лазурне» укладено договори від 23 квітня 2019 року, відповідно до яких проведено обстеження пляжу на наявність вибухонебезпечних предметів та водолазне обстеження дна акваторії пляжу на об’єкті, а також укладено договір №52 від 07 травня.2019 року на постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування державною аварійно-рятувальною службою об’єкта.

КП «Очисні споруди смт Лазурне» проводиться робота щодо роботи очисних споруд з урахуванням сезонного рекреаційного навантаження упродовж курортно-туристичного сезону. Станом на 25 червня 2019 року  очисні споруди працюють в штатному режимі. На даний час КП «Очисні споруди смт Лазурне» завершує процедуру заключення договорів з приймання та очистки стічних вод з закладами відпочинку і оздоровлення, які знаходяться на території смт Лазурне.

Інспектором з благоустрою та громадського порядку Лазурненської селищної ради проводиться робота з населенням, керівниками підприємств, закладів, приватних підприємців щодо благоустрою прилеглих територій (приписи, попередження та бесіди).

. За рішенням Лазурненської селищної ради від 27 березня 2019 року №686 «Про справляння туристичного збору» визначено податкових агентів щодо справляння туристичного збору. Дане рішення оприлюднено на офіційному сайті селищної ради.

Підводячи підсумок , очільник району  ще раз наголосив на проблемних питаннях, які виникають під час курортно-оздоровчого сезону, та запропонував разом із заступниками голови районної державної адміністрації знайти шляхи вирішення цих проблем.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора