Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Колегія районної державної адміністрації

Дата: 01.03.2018 13:02
Кількість переглядів: 598

Фото без опису       28 лютого 2018 року мало відбутися засідання колегії районної державної адміністрації, але у зв’язку зі складними погодними умовами, які склались на території району, головою РДА Віктором Туриком було прийнято рішення провести засідання колегії протокольно.

         На розгляд засідання колегії РДА було винесено питання:   

         1. Про підсумки реалізації в районній державній адміністрації державної політики у сфері державної служби протягом 2017 року;

         2. Про готовність сільгосптоваровиробників району до проведення комплексу весняно – польових робіт;

        3. Про роботу відділу освіти районної державної адміністрації, закладів та установ освіти щодо забезпечення умов для здобуття освіти осіб з особливими освітніми потребами.

         У порядку контролю – «Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 28 грудня 2016 року № 607 «Про проект районної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017 рік» за підсумками 2017 року».

        Згідно інформації, яку надав відділ з питань управління персоналом апарату РДА, протягом 2017 року в результаті неодноразових звернень до обласної державної адміністрації гранична чисельність працівників районної державної адміністрації збільшена на 1 штатну одиницю та станом на 01 січня 2018 року складає 99,5 одиниць: 26 – апарат та 73,5 – окремі структурні підрозділи (розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2017 року № 915). З метою ефективного та раціонального використання штатної чисельності районної державної адміністрації протягом І кварталу 2017 року відбулися зміни в структурі районної державної адміністрації: сектор житлово-комунального господарства шляхом злиття з відділом містобудування та архітектури реорганізовано у відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації; сектор надання адміністративних послуг введено до структури відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації. Однак обмежена гранична чисельність працівників районної державної адміністрації не дозволяє на сьогодні упорядкувати структуру служби у справах дітей районної державної адміністрації до вимог чинного законодавства, відповідно до якого штатна чисельність працівників районних, міських, районних у містах служб у справах дітей установлюється з розрахунку один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, які проживають у районі. Обмежена штатна чисельність даного підрозділу не дозволяє утворити у його структурі визначений законодавством окремий підрозділ для здійснення функцій щодо опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, штатна чисельність якого має становити не менше двох осіб. Збільшення штатної чисельності Служби за рахунок скорочення чисельності інших структурних підрозділів районної державної адміністрації призведе до дестабілізації в управлінні іншими галузями економіки району, оскільки їх штатна чисельність на сьогоднішній день вже є мінімальною.

         Загалом протягом 2017 року районною державною адміністрацією вживались всі заходи щодо безумовного забезпечення виконання законодавчих та нормативно-правових актів у сфері державної кадрової політики.

         Відділом агропромислового розвитку РДА було підготовлено розпорядження «Про готовність сільгосптоваровиробників району до проведення комплексу весняно – польових робіт». Сільськогосподарські товаровиробники району забезпечені необхідною технікою для проведення комплексу весняно-польових робіт. На даний час в районі налічується 1724 трактори, 384 плуги та 339 сівалок, 491 культиватор, ряд інших сільськогосподарських машин, необхідних для виконання технологічних процесів у рослинництві. Разом з тим, слід зазначити, що наявний машинно-тракторний парк сільгосптоваровиробників району має значну зношеність, у його складі не вистачає окремих видів сільськогосподарських машин і знарядь для комплексного багатоопераційного обслуговування рослинницької галузі. Ряд технічних засобів не відповідає сучасним технологічним вимогам через недостатню надійність і низьку продуктивність. Критична зношеність сільськогосподарської техніки вимагає значних фінансових витрат на проведення відновлювальних ремонтів, тому оновлення наявного машинно-тракторного парку, оптимізація його складу є невідкладним завданням для сільгосптоваровиробників району.

            Господарства району усіх форм власності працюють над оновленням машинно-тракторного парку. За минулий рік обсяг внутрішніх інвестицій, спрямованих на придбання сільськогосподарської техніки, склав 63,0 млн. грн.

            Для безумовного виконання запланованих обсягів виробництва сільськогосподарської продукції у 2018 році, за час, що залишився до початку проведення весняно-польових робіт, відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації, районним службам, сільгосптоваровиробникам району необхідно зосередити зусилля на підвищенні рівня готовності матеріально-технічної бази, вирішенні питань фінансового забезпечення, активізувати організаційну роботу та встановити постійний контроль за виконанням зазначених завдань.

          Особливу увагу було приділено розгляду питанню «Про схвалення кандидатури щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Скадовського району» керівнику колективу Народного аматорського ансамблю спортивного бального танцю «Каравела» Скадовського районного будинку культури Шароновій Лариси Юріївни.

        Розглянувши лист районної ради від 24 листопада 2017 року № 01-22-397 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Скадовського району», детально опрацювавши надані матеріали, районна державна адміністрація направила  лист про схвалення кандидатури щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Скадовського району» Шароновій Лариси Юріївни, для розгляду на черговому засіданні Громадської ради при районній державній адміністрації.

На розширеному засіданні Громадської ради при районній державній адміністрації, що відбулося 23 січня 2018 року, заслухавши голову районної державної адміністрації Віктора Турика, директора комунального закладу «Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка» Анатолія Волошина, кандидатуру Шаронової Лариси Юріївни було одноголосно схвалено.

Районна державна адміністрація направила лист про схвалення кандидатури Шаронової Лариси Юріївни,  щодо  присвоєння звання «Почесний громадянин Скадовського району» для розгляду на черговому засіданні районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора