Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську вшанували пам’ять загиблих під час війни

Дата: 08.05.2019 12:09
Кількість переглядів: 1012

Фото без опису Фото без опису                       8-го травня в Україні традиційно, як і в усьому світі відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і літнім людям – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Жителі нашого міста й краю теж відзначили пам’ятну дату, вшанувавши подвиг українського народу, його вагомий внесок в Перемогу. Заходи з увічнення пам’яті відбулися 08 травня 2019 року на Алеї Слави м. Скадовська. У заході взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники війни на сході України, військовослужбовці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, районних підприємств, організацій та установ, громадськість, духовенство, ЗМІ. За присутності почесної варти відбулися поминальне віче та панахида за участю священиків Української греко-католицької церкви, а також покладання квітів від громадськості. Пам’ять загиблих за Україну вшанували хвилиною мовчання.

Фото без опису Фото без опису  

Зі словами великої вдячності воїнам за неабиякий героїзм у захисті мирного життя всієї Європи виступив голова районної державної адміністрації Віктор Турик: «Друга світова війна охопила всю земну кулю, забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймасштабнішу розруху і горе. Для Європи, як і для всього Нового Світу, це було жахливе потрясіння. Це була величезна трагедія і для України. Але як би важко не було, наші батьки, діди та прадіди зуміли вистояти і відвоювати переможний мир для рідної землі. Сьогодні, на цьому заході, присутні усі покоління наших доблесних воїнів, мужніх героїв, які в різні часи, жертвуючи власним життям, захищали свою Батьківщину та її народ. Саме таке єднання є проявом спадкоємності традицій та консолідації суспільства навколо ідеї захисту України! Пам’ятаємо, – перемагаємо. Нехай здійсниться наше найсокровенніше прагнення –припиняться кровопролитні війни і повсюдно настане мир!»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора