Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні жителі Скадовського району! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності!

Дата: 23.08.2018 12:01
Кількість переглядів: 1324

Фото без опису                 Ці визначні дати навіки увійшли в історію нашої молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувавши нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпили його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи та культурного піднесення. Саме ці свята мають велике загальнодержавне значення як свята суспільної злагоди і миру, доброго єднання людей в ім'я процвітання рідної країни.

Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Під цим знаменем український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність. Його ми маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню.

Україна має тисячолітню традицію державності, вона не була безперервною: під впливом зовнішніх (завоювання) та внутрішніх (міжусобиці) чинників українські території не раз потрапляли під владу держав-завойовниць, люди ставали їх підданими та об’єктами політики денаціоналізації.

Упродовж тисячолітньої історії однією з основоположних цінностей українців було прагнення свободи. Саме це спонукало їх боротися за незалежність, і в 1918 році була відроджена українська держава. Становлення якої відбувалося одночасно зі спробами стримати зовнішню агресію з боку Росії та Польщі. Остаточне утвердження України як незалежної держави відбулося 1 грудня 1991 року, коли понад 90 відсотків громадян підтримали цей вибір на Всеукраїнському референдумі.

Державна незалежність відкрила унікальні можливості для економічного зростання, духовного розвитку та культурної розбудови нашої країни. За роки незалежності виросло покоління, для якого слова "свобода", "право вибору", "демократичні цінності" – не просто правові терміни, а спосіб життя. Наша держава зростає, відкриває для себе нові можливості та перспективи. Запорука державотворчого успіху - суспільна злагода, творче єднання зусиль всіх громадян вільної та незалежної України. І всі випробування, які ми зустрічаємо на шляху розвитку нашої країни, загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та незалежності.

З нагоди Дня Державного Прапором і річниці незалежності нашої держави, 100-річчя відродження української державності бажаємо вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, сімейного затишку, успіхів у справах та починаннях. Нехай не вичерпується джерело вашої віри, надії і любові до рідної землі, енергії і впевненості у власних силах, нехай на нашій землі знову запанує спокій і злагода, а у серцях завжди палає вогник надії на щасливе майбутнє нашої України.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора