Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада опрацювання (розгляду) листа-звернення Тарасівської громади та народного депутата України Негой Ф.Ф. щодо організації контролю внесення пестицидів

Дата: 25.07.2018 12:00
Кількість переглядів: 1188

Фото без опису   Фото без опису                                        До районної державної адміністрації надійшов лист від народного депутата України Негой Ф.Ф. до якого звернулися мешканці Тарасівської сільської ради щодо проблемних питань захисту громадян, пов’язаних із використанням сільськогосподарської авіації для внесення пестицидів. У зв’язку з цим, 20 липня 2018 року в кабінеті першого заступника районної державної адміністрації, під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулася нарада щодо організації контролю внесення пестицидів у Скадовському районі за допомогою авіації.

На нараді були присутні помічник-консультант народного депутата України Вадим Закусило, представники Департаментів обласної державної адміністрації екології та природних ресурсів, екологічної інспекції, агропромислового розвитку, прокуратури, ініціативної групи мешканців Тарасівської сільської ради разом із головою та депутатами , зацікавлені установи, організації та підприємства району, представники від місцевого прикордонного загону «Скадовськ», директор ТОВ СП «Івашківський інкубатор» Дмитро Безуглий.

Під час наради обговорювалося колективне звернення мешканців Тарасівської сільської ради з вимогою вжиття заходів впливу на керівництво ТОВ «Івашківський інкубатор», яке проводить несанкціоноване та не узгоджене з владою, сільською радою та мешканцями авіаобробку сільськогосподарських угідь. На думку громадян такі дії завдають шкоди врожаю на присадибних ділянках та самим мешканцям села.

Головою районної державної адміністрації Віктором Туриком було загострено увагу присутніх на важливих аспектах даного питання:

- Скадовський район має статус контрольованого прикордонного району, а отже повинен здійснюватися моніторинг та контроль за застосуванням авіації зі сторони місцевого прикордонного загону «Скадовськ»

- Авіаційне застосування пестицидів повинно здійснюватися тільки після фіто санітарного та екологічного обґрунтування сільгосптоваровиробниками необхідності його проведення та узгодження, не менш ніж за одну добу перед початком робіт, з територіальними установами державної санітарної служби та Мінекобезпеки.

- Приведення до злагодженої роботи усіх служб та підрозділів на які покладаються здійснення державного нагляду за додержанням підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадянами державних санітарних норм і правил.

Виходячи з вище обговореного та опрацьованого головою районної державної адміністрації було запропоновано:

- Включити до постійно діючої комісії для проведення обстеження посівів сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень у господарствах усіх форм власності Скадовського району, місцевий прикордонний загін «Скадовськ» та представників Департаменту обласної державної адміністрації екології та природних ресурсів.

- Зобов’язати ТОВ СП «Івашківський інкубатор» суворо дотримуватись державних санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного виробництва, транспортування, зберігання, застосування пестицидів і агрохімікатів, завчасно попереджувати населення, владу та місцеву прикордонну службу про застосування сільськогосподарської авіації відповідно до вимог чинного законодавства.

- Звернутись до народного депутата України Негой Ф.Ф. за допомогою щодо вирішення на законодавчому рівні та внесення змін до відповідних законодавчих актів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора