Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У м. Скадовську згадали героїв битви під Крутами

Дата: 30.01.2018 08:10
Кількість переглядів: 442

 29 січня 2018 року у виставковій залі районного будинку культури ім. Шевченка відбулися пам’ятні заходи до Дня пам’яті Героїв Крут, участь у якому взяли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, підприємств, організацій та установ району, вихованці шкіл району, громадськість, ЗМІ.

Захід пройшов під гаслом «Квіти у полі там, де Крути». Присутні переглянули відеоряд, який містив інформацію про бій під Крутами, який відбувся сто років тому на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва та тривав 5 годин. Бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва у складі близько чотирьох сотень захисників України.

Під час заходу хвилиною мовчання згадали українців, полеглих за незалежність України.

У своїй промові голова районної державної адміністрації Віктор Турик наголосив: «Бій під Крутами – одна з трагічніших і, водночас, звитяжних подій Української революції 1917-1921 років, 100 річчя якої нині відзначає Україна. Це знаменний день для кожного українця-патріота, а особливо для людей, які нині захищають Батьківщину від агресії і терору на Сході України. Подвиг Героїв Крут вражає своєю відвагою. За покликом серця, залишивши студентську чи курсантську лаву, юнаки вступили у нерівний бій, аби відстояти право Українського народу жити у власній державі. Разом із тим, у ці важкі для України часи ми віддаємо данину шани героям Крут та усім, хто в різні роки, а також сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи. Вклоняємося низько героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, та Героям АТО, котрі воюють за незалежність України на фронті неоголошеної війни та не дають окупантові просунутися вглиб держави. Шануймо героїв сьогодення, адже вони, ризикуючи своїм здоров’ям і, навіть, життям, боронять нашу країну, наше з вами майбутнє.

 Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Слава Україні!».

По завершенню заходу були покладені квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку, пам’ятного знаку «Загиблим за єдину Україну» на Соборній площі міста та до могил загиблих на Сході України земляків - захисників - Віталія Бєлікова та Анатолія Олійника на міському цвинтарі.

Ми не маємо права забувати своє минуле! Впевнені, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави та докладем спільні зусилля для завершення великої місії – зберегти, розбудувати та уславити нашу Велику Єдину Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора