Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання Ради оборони Скадовського району

Дата: 28.11.2018 11:38
Кількість переглядів: 800

Фото без опису       26 листопада 2018 року Верховна РадаУкраїни ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні". За відповідне рішення проголосували 276 депутатів. Згідно цього закону в 10 областях України вводиться воєнний стан строком на 30 діб, в тому числі і в Херсонській.

         Зважаючи на це, 27 листопада 2018 року, з метою роз’яснення заходів, що можуть бути введенні в дію відповідно до закону «Про правовий режим воєнного стану», у Скадовській районній державній адміністрації, під керівництвом голови Ради оборони Віктора Турика, відбулось засідання Ради оборони, до якої входять представники силових структур району, командири військових підрозділів розташованих на території району, військовий комісар Скадовського районного військового комісаріату, представники районного сектору управління ДСНС в Херсонській області, структурних підрозділів районної державної адміністрації.

         Віктор Турик повідомив, що необхідність введення воєнного стану обумовлена наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації, небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності та зазначив, що основні заходи воєнного стану стосуються силових структур. Однією з причин введення воєнного стану є дані розвідки, згідно яких існує небезпека захоплення міст розташованих на узбережжі Азовського моря.

         Введення воєнного стану на  території областей розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та областей розташованих на узбережжі Чорного та Азовського морів дає змогу підсилити лінію оборони та оперативно відреагувати на будь які спроби країни агресора посягнути на територіальну цілісність та державний суверенітет України.

         Згідно рішення  Президента України лише кілька заходів з 24 можливих будуть проводитись під час дії воєнного стану та мінімально вплинуть на життя пересічних громадян. Основними з них будуть організація протиповітряної оборони України, залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану, навчання резервістів оперативного резерву, посилення охорони громадського порядку, посилення антитерористичного та контрдиверсійного режиму, посилення охорони державного кордону з Російською Федерацією та АР Крим. Також під час воєнного стану можлива часткова мобілізація резервістів, перевірка транспорту та документів в координації з МВС. Крім того, введення воєнного стану не передбачає обмеження конституційних прав і свобод громадян, правовий режим воєнного стану буде запроваджено тільки у разі повномаштабної наземної російської агресії на території України.  Також голова РДА наголосив на тому, що під час дії  воєнного стану не планується конфіскація автотранспорту, примусова трудова повинність, розквартирування особового складу у приватному житлі, запровадження комендантської години та нагадав, що невиконання вимог правового режиму воєнного стану тягне за собою відповідальність.

Очільник району зауважив, що в Скадовському районі все спокійно, робота всіх підприємств, установ та організацій району продовжується у звичному режимі, наголосив на необхідності кординації дій всіх відповідних служб задля дотримання перерахованих заходів правового режиму воєнного стану.

Засідання Ради оборони продовжилось у закритому режимі, де присутнім були надані відповідні доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора