Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулись установчі збори по створенню Громадської ради при Скадовській районній державній адміністрації

Дата: 26.04.2019 11:36
Кількість переглядів: 1055

                    25 квітня 2019 року за участю представників інститутів громадянського суспільства району відбулися установчі збори з формування нового складу громадської ради при Скадовській районній державній адміністрації. Громадська рада при Скадовській райдержадміністрації – консультативно-дорадчий орган, основними завданнями якого є створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, здійснення контролю за діяльністю райдержадміністрації та забезпечення відкритості та прозорості її діяльності.

Голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Скадовській райдержадміністрації Ірина Бартчук, відкриваючи засідання установчих зборів, розповіла про роботу ініціативної групи. Було зазначено, що протягом роботи проведено 2 засідання ініціативної групи. На офіційному веб-сайті райдержадміністрації та в районній газеті “Чорноморецьбуло розміщено підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи, електронну адресу та номер телефону відповідального, організовано прийом заяв щодо участі в установчих зборах. Членами ініціативної групи було здійснено розгляд заяв від представників інститутів громадянського суспільства поданих для участі в установчих зборах з формування нового складу Громадської ради при Скадовській райдержадміністрації, які надходили до 15 квітня 2019 року. Зокрема, до ініціативної групи надійшло 16 заяв від інститутів громадянського суспільства.

Привітав учасників заходу голова районної державної адміністрації Віктор Турик. У своєму вітальному слові він зауважив, що сподівається на конструктивну та плідну роботу новообраного складу Громадської ради, яка має стати дієвим містком між органами влади і мешканцями району. Почесною грамотою голови районної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток громадянського суспільства Скадовського району, активну участь у формуванні та реалізації державної політики, високий професіоналізм, активну громадянську позицію проявлену під час роботи в Громадській раді при Скадовській районній державній адміністрації, нагороджено:

Бартчук Ірину Дмитрівну     - голову Громадської ради при Скадовській районній державній адміністрації;

Греця Валерія Григоровича - голову комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Громадської ради при районній державній адміністрації;

Кальченко Тетяну Іванівну - заступника голови Громадської ради при Скадовській районній державній адміністрації;

Малашкову Оксану Миколаївну - секретаря Громадської ради при Скадовській районній державній адміністрації;

Повжик Олену Іллівну - голову комітету з питань освіти, культури, туризму, духовності, молоді та спорту Громадської ради при районній державній адміністрації;

Пономаренко Валентину Василівну - голову комітету з питань регіонального розвитку, місцевого самоврядування та житлово-комунального господарства, заступника голови Громадської ради при районній державній адміністрації;

Яровенка Григорія Олександровича - заступника голови комітету з питань патріотичного виховання молоді, громадської безпеки, охорони та військово-патріотичної підготовки Громадської ради при районній державній адміністрації.

Під час проведення засідання було обрано робочі органи установчих зборів (лічильну комісію, голову та секретаря).

Визначено кількісний склад нової Громадської ради при райдержадміністрації. Після висловлення позицій представників інститутів громадянського суспільства, одноголосно прийняте рішення щодо включення до складу Громадської ради всіх представників інститутів громадянського суспільства, які подали заяви для участі в установчих зборах. – всього 16 представників.

Членами Громадської ради було прийняте рішення про обрання голови громадської ради. За пропозицією членів зібрання, головою Громадської ради переобрано Бартчук Ірину Дмитрівну – голову Скадовської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга» (осередок).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора