Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У селі Красне стартував обласний етап Всеукраїнської патріотичної гри “Сокіл» (“Джура»)

Дата: 06.06.2018 11:33
Кількість переглядів: 910

  Фото без опису    Фото без опису                       5 червня 2018 року на базі дитячого табору «Ювілейний», що в селі Красне, стартував обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

На змагання прибули 23 рої з усіх районів та міст Херсонської області. Близько двох сотень учнів облаштували на території табору наметові містечка та готові до кількаденних змагань. Вони братимуть участь у військовому, мистецькому, туристичному вишколах, майстер-класах, виховних гуртках, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість.

            Відкрилися змагання урочистим парадом команд, після чого учасники вшанували пам’ять героїв, які полягли за незалежність України.

           На урочистому відкритті були присутні:

Балонь Андрій Богданович – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, керівник штабу II обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура» – 2018: Південний форпост».

Криницький Євген Анатолійович - начальник управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, заступник керівника штабу II обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура» – 2018: Південний форпост».

Сєркова Надія Миколаївна – заступник голови Скадовської районної державної адміністрації.

Дудченко Ольга Миколаївна – начальник відділу освіти Скадовської державної адміністрації.

Власиневич Валерій Федорович – військовий комісар Скадовського районного військового комісаріату, підполковник.

            “Сокіл” (“Джура”) – один із важливих елементів як патріотичного, так і спортивного, фізичного виховання дітей та молоді, – наголосив Андрій Богданович  Балонь, на відкритті гри. – Відрадно, що кількість учасників змагань щороку збільшується. А це означає, що традиції патріотичного виховання, в основі якого лежать відродження національних святинь, вшанування героїв, істинної української історії, повертаються до школи. І нині приємно дивитися на вас – активних, упевнених у власних силах, налаштованих на перемогу.

            Від голови Скадовської районної державної адміністрації Турика Віктора Ананійовича, від імені громади Скадовського району привітала учасників гри на нашій благодатній Скадовській землі заступник голови райдержадміністрації Сєркова Надія Миколаївна, побажала кожному не тільки перемоги у грі, а на сам перед  - перемоги над собою,  зокрема вона сказала,  – «Хочу передати вітання всім вашим батькам за ваше правильне патріотичне виховання. За те що ми можемо гордитись нашим майбуттям. Всім здоров’я, миру і щастя».

Скадовський район представляє команда “Сміливий вітер” Скадовської ЗОШ №3 (керівник Коршун О.М.) що виборола перше місце в районному етапі. Змагання будуть тривати 6 днів. Традиційно переможець обласного етапу гри представлятиме Херсонщину на Всеукраїнському етапі.

Запрошуємо усіх бажаючих до  участі у святковій ході учасників гри вулицями міста Скадовська та на урочисте закриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), яке відбудеться 10 червня 2018 року о 10.00 на площі біля районного будинку культури ім.. Т.Г. Шевченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора