Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вишита сорочка, як символ української душі.

Дата: 17.05.2018 11:31
Кількість переглядів: 763

Фото без опису Фото без опису                          Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. Сьогодні вишиванка стала символом відродження національної самосвідомості, духовності та почуття власної гідності. Саме вишиванка об'єднує українців по всьому світу.

Всеукраїнська акція “День вишиванки” була запроваджена у 2006 році і тепер проводиться щорічно у третій четвер травня. У цей день звідусіль  лунають українські пісні, відбуваються акції, паради вишиванок та різноманітні флешмоби.

17 травня 2018 року з самого ранку Центральна площа міста Скадовська в п’яте засяяла різнобарвними візерунками української вишивки та національної символіки – це скадовчани різного віку та різних професій зібралися разом, аби відсвяткувати Всесвітній день вишиванки. Святковою ходою, в національних костюмах, пройшли представники органів державної влади, місцевого самоврядування, організацій та підприємств, громадськість до площі біля районного будинку культури ім. Т.Г. Шевченка.

Феєричний та яскравий настрій усім присутнім подарували учні Скадовського навчально-виховного комплексу  "Академічна гімназія", а також  творчі колективи Скадовського районного будинку культури.

Фото без опису Фото без опису                         У вітальній промові голова Скадовської райдержадміністрації Віктор Турик, звертаючись до всіх присутніх від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто, зазначив: «Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Колоритна вишиванка, створена в українському стилі, зароджує дивовижне відчуття спорідненості зі своїм народом, а також викликає бажання створити подібну річ власноруч. Це свято демонструє, що ми українці – незламний духом народ, який готовий захищати свою країну, культуру та історію, розвивати народну творчість та оберігати народні традиції. Слава Україні!».

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Українська вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора