Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні оргкомітету затвердили заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи

Дата: 15.11.2018 11:21
Кількість переглядів: 745

Фото без опису Фото без опису                     14 листопада 2018 року в районній державній адміністрації  відбулось засідання організаційного комітету з питань підготовки та відзначення в районі Дня Гідності та Свободи, під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика.

День Гідності та Свободи— свято, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію, викликала обурення українців.

Під час засідання очільником району було озвучено План заходів з відзначення у Скадовському районі Дня Гідності та Свободи, а також скоординовано дії відповідальних осіб за святкування, уточнено готовність проведення районного заходу на належному рівні. Зокрема, проведення в населених пунктах району тематичних, меморіальних, урочистих та культурно мистецьких заходів, церемоній покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань загиблих учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, проведення в закладах освіти району заходів, спрямованих на вшанування мужності учасників подій Революції Гідності, циклу тематичних заходів у закладах культури, бібліотеках району тощо. Також, Віктор Турик звернув увагу присутніх на залучення до святкових заходів учасників антитерористичної операції на сході України та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих, волонтерів.

В ході засідання було затверджено план заходів проведення урочистостей згідно якого, урочисті заходи присвячені відзначенню Дня Гідності та Свободи відбудуться 21 листопада 2018 року о 12.00 год. на центральній площі міста та надано доручення відповідним службам щодо забезпечення організації належної публічної безпеки та порядку, а також медичного обслуговування під час проведення масових заходів.

Запрошуємо всіх жителів і гостей міста взяти участь в урочистостях присвячених Дню Гідності та Свободи.

                     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора