Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Скадовську відбулись заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2019 11:15
Кількість переглядів: 1059

Фото без опису  Фото без опису                       Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

Минуло стільки років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

9 травня, у Скадовську на центральній площі міста відбувся святковий мітинг до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сотні скадовчан зібралися, аби вшанувати пам’ять ветеранів війни. Роки беруть своє, тому все менше фронтовиків приходять на урочисті, але ніхто з них не залишився забутим.

Зі словами вдячності ветеранам, дітям війни, сучасним захисникам Вітчизни і привітаннями з нагоди Дня Перемоги до присутніх звернулися голова Скадовської районної державної адміністрації Віктор Турик, голова Ради ветеранів Людмила Безердян, секретар міської ради Олег Сокольчук, військовий комісар Валерій Власиневич, голова громадської організації «Товариство воїнів АТО Херсонської області» Андрій Марчук.

«Історія Другої світової війни живе в пам’яті кожного українця, адже події 1939 – 1945 років торкнулися кожної родини та кожної людини на нашій землі, - зазначив у своїй промові голова районної державної адміністрації Віктор Турик. - У ці дні ми згадуємо всіх, хто загинув. У ці дні дякуємо тим, хто відбивав нацистську навалу на передовій, хто працював у тилу, хто не здавався на окупованих територіях та робив внесок у спільну перемогу, знаходячись у підпіллі. Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлопам’ятний день низько вклоняємося всім ветеранам, які подарували нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показали, як треба боротися, аби перемогти».

На хвилину уся площа завмерла в мовчанні за загиблими в тій страшній війні.

По завершенню мітингу велелюдна колона скадовчан пройшла урочистою ходою від центральної площі до Алеї Слави. На чолі колони несли прапор України та Книгу Пам'яті. Церемонія закінчилася покладанням квітів до пам’ятника Вічної слави. Присутні схилили голови, вшановуючи героїв, яким не судилося пережити Другу світову війну, і нинішніх борців за свободу та незалежність нашої держави. Пам’ять загиблих у війні вшанували салютними залпами, на могили загиблих та померлих учасників Другої світової війни лягли живі квіти та пам’ятні гірлянди.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацизмом.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора